Družba OMV vstopila v Namibijo

Aktualno, Novosti

Družba OMV je z vstopom v projekt raziskav na morju ob Namibiji naredila naslednji korak za širitev svojih raziskovalnih dejavnosti v Podsaharski Afriki. To je, po pridobitvi deležev na Madagaskarju in v Gabonu v letu 2013, tretji velik mejnik na poti do pomembnega položaja na področju raziskav v regiji. Gerhard Roiss, predsednik uprave družbe OMV, […]

Omv

Družba OMV je z vstopom v projekt raziskav na morju ob Namibiji naredila naslednji korak za širitev svojih raziskovalnih dejavnosti v Podsaharski Afriki. To je, po pridobitvi deležev na Madagaskarju in v Gabonu v letu 2013, tretji velik mejnik na poti do pomembnega položaja na področju raziskav v regiji.

Gerhard Roiss, predsednik uprave družbe OMV, je ob tem povedal: “OMV napreduje z  vlaganjem svojih sredstev v visoko donosne projekte na področju raziskav in proizvodnje  (upstream). Zato je del naše strategije ustvarjanje novih priložnosti za raziskovanje tudi na  območju Podsaharske Afrike. S tem, ko smo tretji mejnik dosegli v nekaj več kot šestih mesecih, je OMV še enkrat dokazal svojo sposobnost uresničevanja strateških ciljev.”

Omv

V okviru transakcije sta družbi Murphy Luderitz Oil Co., Ltd (Murphy) in OMV pridobili 65 odstotni delež v dveh raziskovalnih blokih od brazilske družbe Cowan Petroleum. Delež družbe OMV znaša 25 odstotkov, medtem ko bo družba Murphy upravljavec skupnega podjetja s 40 odstotnim deležem. Družba Cowan bo obdržala 20 odstotkov kapitala, preostalih 15 odstotkov pa je v lasti namibijske nacionalne naftne družbe, NAMCOR. Partnerji v skupnem podjetju bodo izvedli obsežen program 3D seizmičnih raziskav, ki se bo začel v drugem četrtletju letošnjega leta (Q2/14).

Jaap Huijskes, član uprave družbe OMV, odgovoren za področje Raziskave in proizvodnja, je ob tem povedal: “Morje ob Namibiji ponuja veliko možnosti za raziskovanje, saj je v veliki meri neraziskano in vsebuje vse elemente učinkovitega sistema ogljikovodikov. Transakcija je popolnoma v skladu z našo strategijo rasti in našo usmerjenostjo na območji Severnega in Črnega morja ter v priložnosti, kot je ta v Podsaharski Afriki.”