Domnu Rodetu prvi PRK v Logatcu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Za nami je izpeljana prva dirka letošnje sezone PRK-ja, ki so se je udeležili tudi tekmovalci pokala LEMA GP 2012!   Organizatorju dirke, Stanetu Kuclerju, gredo vse zahvale za odlično organizirano prireditev.   Kar deset voznikov pokalnih Fiat Grande Puntov so bili na Logaškem Blagomix Racing Parku ogorčen in napet boj. Skozi dirko se je […]

Za nami je izpeljana prva dirka letošnje sezone PRK-ja, ki so se je udeležili tudi tekmovalci pokala LEMA GP 2012!

 
Organizatorju dirke, Stanetu Kuclerju, gredo vse zahvale za odlično organizirano prireditev.
 
Kar deset voznikov pokalnih Fiat Grande Puntov so bili na Logaškem Blagomix Racing Parku ogorčen in napet boj. Skozi dirko se je najbolje odrezal Domen Rode, ki je izločil vse konkurente do finala, kjer je zmagal še proti Andreju Makaroviču, ki je v finalni vožnji po lastni napaki ‘odbil’ prednje levo kolo svojega Grande Punta in moral žal odstopiti. Tretje mesto je po boju z Antonom Bajcem pripadlo Jaki Marinšku.
 
Rezultati:
1. Domen Rode
2. Andrej Makarovič
3. Jaka Marinšek
4. Anton Bajc
5. Luka Glazer
6. Jure Marinšek
7. Slavko Zorman
8. Marjan Nagode
9. Andro Petrot
10. Tomaž Trček
 
61866628-7C8E-11E1-A86B-4FAE65B94067Odlično pa so se odrezali tudi preostali dirkalniki moštva LEMA. V diviziji II. je s pokalnim Renaultom Cliom 1. mesto zasedel Leon Vodopivec. Odlično pripravljenost dirkalnikov moštva LEMA pa je podprl še Andraž Hribar s tretjim mestom v isti diviziji. Največje veselje pa je zagotovo v moštvo prinesel Jaka Marinšek z zmago v najhitrejši diviziji III. Uspel je z najbolj atraktivnim dirkalnikom tega konca tedna, Porschejem 997 GT2, premagati vso konkurenco lahkih in izredno hitrih buuggyev in privozil prvo zmago moštvu v tej diviziji.
 
V končni generalni razvrstitvi dirke je sicer dirko slavil Ivo Bokal (Buggy Alfa 3500) pred drugouvrščenim Avstrijcem Karlom Kokaringom (Citroen DS3) in tretjeuvrščenim Tranijem Danielo (Citroen AX).