DHL stremi k zeleni energiji

Poslovno

Deutsche Post DHL je doseglo drug mejnik svojega programa pri varovanju okolja GoGreen. Več kot 60 odstotkov globalnega povpraševanja po električni energiji se zdaj generira iz obnovljivih virov. V zadnjih dveh letih je podjetje povečalo delež zelene električne energije za polovico, iz 42 odstotkov v letu 2012 na več kot 60 odstotkov do leta 2014. Že danes […]

Deutsche Post DHL je doseglo drug mejnik svojega programa pri varovanju okolja GoGreen. Več kot 60 odstotkov globalnega povpraševanja po električni energiji se zdaj generira iz obnovljivih virov. V zadnjih dveh letih je podjetje povečalo delež zelene električne energije za polovico, iz 42 odstotkov v letu 2012 na več kot 60 odstotkov do leta 2014.

Že danes Deutsche Post DHL uporablja več kot 90 odstotkov zelene električne energije, na primer v Nemčiji, Ameriki, Veliki Britaniji, na Irskem in v Franciji. Te izboljšave so del celostnega koncepta družbe z namenom zmanjšati vpliv okolja svojega poslovanja: Deutsche Post DHL s svojim programom GoGreen implementira tehnologije za zmanjšanje svoje porabe energije (ang. “burn less”), kot tudi zmanjševanje emisij ogljika preko meritev, ki so osredotočene na prehod k trajnostnim virom energije (ang. “burn clean”).

dhl_solar_panels

V zadnjih letih je Deutsche Post DHL uspelo nenehno povečevanje deleža električne energije iz obnovljivih virov. Leta 2010 je predstavljal delež električne energije 37 odstotkov celotne porabe na ravni skupine. Zaradi izboljšav je skupina v preteklem letu lahko zmanjšala več kot 450.000 ton emisij CO2. Na podlagi razpoložljivosti trga zelene električne energije in ekonomskih vidikov, se skupina osredotoča na regije Evrope in Severne Amerike. Deutsche Post DHL v skladu z evropsko in nacionalno zakonodajo uporablja večinoma GoOs (ang. Guarantees of Origin) ali certifikate RECS (ang. Renewable Energy Certificate System) kot inštrumente za spremljanje in zagotavljanje izpolnitev zahtev družbe: Električna energija iz 100 odstotkov obnovljivih virov, ki sledi preglednemu in preverjenemu pristopu s preizkušenimi okoljskimi prednostmi v povezavi z ravnovesjem CO2. Težnja družbe v prihodnjih letih je k nadaljnji razširitvi svoje zelene električne energije v dodatnih regijah kot je na primer Azija-Pacifik, ob izpolnjenih zahtevanih pogojih.