DHL se je odločil za Nissan e-NV200

Zanimivosti

Začeli so z dobavo 50 Nissanovih električnih dostavnih vozil e-NV200 za podjetje DHL v Italiji, s katerim je družba Nissan Italia lanskega julija podpisala okvirni sporazum o zmanjšanju emisij na ničelno raven. Ta dostavna vozila, ki v celoti delujejo na električni pogon, se bodo uporabljala za oddajo in dostavo pošiljk v Italiji, za začetek v […]

Začeli so z dobavo 50 Nissanovih električnih dostavnih vozil e-NV200 za podjetje DHL v Italiji, s katerim je družba Nissan Italia lanskega julija podpisala okvirni sporazum o zmanjšanju emisij na ničelno raven. Ta dostavna vozila, ki v celoti delujejo na električni pogon, se bodo uporabljala za oddajo in dostavo pošiljk v Italiji, za začetek v Milanu in Rimu. 

DHL Express bo svoje pošiljke odslej dostavljal z vozili Nissan z znamko, ki je vodilna pri prodaji električnih vozil. S tem družba DHL še dodatno potrjuje svojo zavezo, da se bo preoblikovala v najbolj “zeleno” dostavno podjetje v industriji. Prodaja Nissana e-NV200 se je začela leta 2014, velik delež njegove tehnologije pa si deli z večkrat nagrajenim Nissanom LEAF, ki je najbolje prodajano električno vozilo na svetu in v Evropi.

DHL-in-Nissan

Dostavno vozilo e-NV200 so testirali pri veliko organizacij in voznih parkov po celem svetu, odslej pa bo v uporabi tudi za vsakdanje zahtevno delo pri DHL Express v Italiji. Pri simulaciji dnevne uporabe na območju Rima je Nissanovo dostavno vozilo opravilo 45 dostav in pobralo 25 pošiljk, to je popolnoma enak obseg dela, ki ga v enem dnevu opravi tradicionalno vozilo. Dnevno je prevozilo 120 km, kar ni iztrošilo akumulatorskih baterij, ki omogočajo neprekinjeno vožnjo do razdalje 170 km. Raziskave so pokazale, da 70 % vseh dostavnih služb v povprečju dnevno prevozi manj kot 100 km, 35 % pa nikdar ne preseže prevoženih 120 km. Vozila e-NV200 bodo poleg Rima in Milana kmalu v uporabi še pri DHL-ju v Firencah, Veroni, Bologni, Neaplju, Salernu, Bariju in Catanii.

Vozilo e-NV200 poganja električni motor, ki je bil zasnovan na osnovi motorja Nissana LEAF, prazne akumulatorske baterije pa se lahko s pomočjo sistema za hitro polnjenje CHAdeMO napolnijo do 80 % v manj kot pol ure. Dostavno vozilo ima nakladalni prostor s prostornino 4,2 m3, kar je dovolj prostora za dve paleti, z dovoljeno obremenitvijo 770 kg. Paket akumulatorskih baterij, ki je nameščen pod talno ploščo, ne vpliva na nakladalni prostor in ohranja težišče na nizki ravni.