DHL investira v nov sortirni center na bruseljskem letališču

Poslovno

DHL bo na bruseljskem letališču investiral v izgradnjo novega, najsodobnejšega sortirnega centra. To bo dodatno okrepilo položaj Bruslja v okviru evropskega in svetovnega DHL omrežja. 114 milijonov evrov vredna naložba v bruseljski sortirni center bo povečala kapaciteto iz 12.000 na 39.500 pošiljk na uro zahvaljujoč posodobitvi uporabljene tehnologije za razvrščanje pošiljk, ki omogoča DHL-u, da […]

DHL bo na bruseljskem letališču investiral v izgradnjo novega, najsodobnejšega sortirnega centra. To bo dodatno okrepilo položaj Bruslja v okviru evropskega in svetovnega DHL omrežja.

114 milijonov evrov vredna naložba v bruseljski sortirni center bo povečala kapaciteto iz 12.000 na 39.500 pošiljk na uro zahvaljujoč posodobitvi uporabljene tehnologije za razvrščanje pošiljk, ki omogoča DHL-u, da se odzove na pričakovano nadaljnjo rast mednarodnih letalskih pošiljk. Sortirni center bo okrepil položaj DHL-a kot največjega delodajalca v Belgiji, ki bo do leta 2020 ustvaril 200 novih delovnih mest.

brussels-hub-dhl

Prvotni bruseljski objekt je bil ustanovljen leta 1985 kot regionalni sortirni center. V zadnjih petih letih je le-ta imel dvoštevilčno rast količine pošiljk. Zaradi nenehne rasti in centralni lokaciji v Evropi, se je bruseljski sortirni center vedno bolj uporabljal kot mednarodni in tranzitni sortirni center, kar pomeni, da se trenutno približuje 100 % svoje zmogljivosti. Odločitev DHL-a, da investira v nov sortirni center, je posledica logističnih potreb, ki izhajajo iz stalne rasti količine pošiljk iz Bruslja v zadnjih letih, kakor tudi razpoložljivost usposobljene delovne sile v regiji.

DHL danes v Belgiji zaposluje več kot 4.000 ljudi, vključno s 1.000 zaposlenimi v bruseljskem sortirnem centru. DHL bo po pričakovanjih z novo naložbo do leta 2020 ustvaril 200 novih delovnih mest.

Skupna površina načrtovanega sortirnega centra je 36.500 m², kar pomeni 31,500 m² sortirnega centra in 5.000 m² sodobnega pisarniškega kompleksa. DHL bo zmanjšal svoj ogljični odtis z uporabo novih, učinkovitejših tehnologij razvrščanja, boljše izolacije, novega voznega parka, ki deluje na zemeljski plin, solarnega parka, okolju prijazne razsvetljave in drugih ukrepov skladno z DHL-ovim programom GoGreen. Za bruseljski sortirni center to predstavlja 768 ton CO² prihranka na leto, ki temelji na Vlarem2-uredbah. ”

Globalna mreža DHL Express trenutno deluje z več kot 250 namenskimi letali, in sicer med več kot 500 letališči in 22 ključnimi sortirnimi centri po vsem svetu ter oskrbuje več kot 220 držav in teritorijev. DHL Express ima vodilni tržni delež na področju časovno določenih mednarodnih storitev (TDI) na evropskem trgu ter eksponentno rast prihodkov, to je okoli 5 % med letom 2011 in 2013, ki presega BDP in celotni trg TDI. Načrtovani razvoj v Bruslju prihaja ob večjih napovedanih naložbah, vključno z nadgradnjo infrastrukture za 200 milijonov EUR v Veliki Britaniji, razširitvijo DHL-ovega evropskega sortirnega centra v Leipzigu, v Nemčiji, in nadaljnjo posodobitev tovorne flote družbe. Obsežen program obnove flote spremlja DHL-ovo nadgradnjo evropske flote z modernimi, učinkovitimi tovornimi letali v skladu s svojo zavezanostjo k najvišjim industrijskim standardom glede hrupa in emisij ogljika.