Devet milijonov vozil za Toyoto v Evropi

Poslovno

Mnogo evropskih voznikov se ne zaveda dejstva, da je njihovo Toyotino vozilo po vsej verjetnosti izdelano v Evropi. Danes so dve od treh vozil, prodanih na stari celini, izdelali Toyotini delavci v eni od šestih tovarn vozil in treh tovarn motorjev na Portugalskem, Poljskem, Češkem, v Združenem kraljestvu, Turčiji, Franciji in Rusiji. Skupna evropska proizvodnja […]

Mnogo evropskih voznikov se ne zaveda dejstva, da je njihovo Toyotino vozilo po vsej verjetnosti izdelano v Evropi. Danes so dve od treh vozil, prodanih na stari celini, izdelali Toyotini delavci v eni od šestih tovarn vozil in treh tovarn motorjev na Portugalskem, Poljskem, Češkem, v Združenem kraljestvu, Turčiji, Franciji in Rusiji. Skupna evropska proizvodnja bo ta teden dosegla devet milijonov vozil.

 Toyota-novosti

Didier Leroy, predsednik in generalni direktor družbe Toyota Motor Europe, je nedavno na pariškem avtosalonu v francoski prestolnici povedal: »Toyota Europe ta mesec praznuje nov mejnik s proizvodnjo devetmilijontega avtomobila v Evropi. Z veseljem lahko povem, da smo to dosegli v dobrem stanju.« Slednje se je nanašalo na odlične poslovne rezultate v zadnjem poslovnem letu za evropski del Toyote in na tretje zaporedno leto rasti prodaje za družbo na stari celini. V letu 2014 načrtujejo še višje prodajne številke.

Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1971 s postavitvijo prve tovarne Toyota Caetano na Portugalskem, kjer so izdelali prvo evropsko Corollo.