Daniel Ricciardo presenetil v uvodni dirki F1

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Uvodna dirka F1 prvenstva je v Melbournu prikazala polno zanimivih razpletov, na koncu pa pripadla nemcu Nico Rosbergu.

Uvodna dirka F1

Uvodna dirka F1 prvenstva je v Melbournu prikazala polno zanimivih razpletov, na koncu pa pripadla nemcu Nico Rosbergu.  

Infiniti Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, letošnji novinec v moštvu Red Bull Racing je v dirkalniku s pogonskim sklopom Renault Energy F1-2014 v 57 krogov dolgi dirki za VN Avstralije v Melbournu osvojil drugo mesto. Avstralec je dirko začel z drugega startnega mesta in ta položaj ohranjal skozi vso dirko, tudi v zaključnem delu, ko je vzdržal pritisk zasledovalca Kevina Magnussena v McLarnu. Sebastian Vettel je odstopil v petem krogu, ker je zaradi napake pri vžigu pogonski sklop izgubil moč.

Daniel Ricciardo je sicer bil kasneje diskvalificiran zaradi kršenja člena 3.2 športnih predpisov FIA za formulo 1 in člena 5.1.4 tehničnih predpisov FIA za formulo 1. Moštvo je FIA obvestilo, da se namerava takoj pritožiti na to odločitev. Kljub vsemu je uvodna dirka dobra popotnica za novinca moštva Red Bull Racing.

Uvodna dirka F1

Scuderia Toro Rosso

Partnerska naveza Scuderia Toro Rosso – Renault Sport F1 je v svoji prvi skupni dirki osvojila točke z obema dirkalnikoma. Italijansko moštvo je ves konec tedna uživalo brezhibno zanesljivost in dirko zaključilo z osvojenima devetim in desetim mestom zahvaljujoč vožnji Francoza Jean-Erica Vergna in novinca v formuli 1 Rusa Daniila Kvjata. Vergne je na začetku dirke izgubil eno mesto, ko ga je prehitel Räikkönen, a se je prebil nazaj po posegu varnostnega avtomobila. Francoza je nato prehitel Bottas, kasneje pa spet Räikkönen, vendar je ostal v stiku z dirkalniki pred seboj. Mladi Rus Kvjat je sredi dirke izgubil eno mesto, ko ga je prehitel Bottas, potem pa se je z Räikkönenom boril za deveto mesto, dokler ni Finec v  47. krogu prehitel njegovega moštvenega tovariša Vergna.

Vrstni red po 1. dirki:

Prvih 10 v F1