Dacia z Loganom MCV v Ženevi

Aktualno, Saloni

Po predstavitvi modelov Novi Logan, Novi Sandero in Novi Sandero Stepway se Dacia krepi še z Novim Loganom MCV, velikim kombi avtomobilom z majhno ceno, in s posebno serijo Duster Aventure praktičnega terenskega avtomobila privlačnega videza. Dacia svojo ponudbo družinskih avtomobilov zaokroža z Novim Loganom MCV, velikim kombi avtomobilom z majhno ceno. Sledeč modeloma Lodgy, prilagodljivemu […]

Po predstavitvi modelov Novi Logan, Novi Sandero in Novi Sandero Stepway se Dacia krepi še z Novim Loganom MCV, velikim kombi avtomobilom z majhno ceno, in s posebno serijo Duster Aventure praktičnega terenskega avtomobila privlačnega videza.

dacia logan mcv 2013Dacia svojo ponudbo družinskih avtomobilov zaokroža z Novim Loganom MCV, velikim kombi avtomobilom z majhno ceno. Sledeč modeloma Lodgy, prilagodljivemu enoprostorniku s petimi ali sedmimi sedeži, in Dokker, družinskemu in poklicno uporabnemu velikoprostorniku s petimi sedeži. Novi Logan MCV dodatno potrjuje verodostojnost znamke Dacia in njene ponudbe prostornih in uporabnih avtomobilov. Ta prostoren kombi avtomobil s petimi sedeži je zasnovan za ljudi, ki iščejo udoben, praktičen in prostoren (tako za potnike kot tudi za prtljago) avtomobil za vsakdanjo rabo, za izlete in počitnice. S privlačnim videzom in sodobnimi funkcijami je Novi Logan MCV dragocena dopolnitev najnovejšega rodu avtomobilov znamke Dacia. Različice z dizelskimi motorji ponujajo zelo zmerno porabo goriva, ki v povprečju znaša okrog 3,8 litra na 100 km.

Novi Logan MCV poleg privlačnega videza in velikodušnih zunanjih mer – z dolžino 4.490 mm je za 430 mm daljši od Novega Sandera – ponuja tudi rekordne tovorne zmožnosti. Prostornina prtljažnika znaša 573 litrov, možno pa je prevažati do 2,7 metra dolge predmete. 

Robusten in trden zunanji videz Novega Logana MCV se odraža tudi v notranjosti, ki se ponaša z visoko ravnjo zaznavne kakovosti. Oblikovalci so se posebej potrudili, da Novi Logan MCV tudi znotraj zagotovi pričakovanja kupcev kar zadeva uporabnost. Položaj voznika je udoben, k čemur pripomoreta popolnoma nastavljiva sedež in volan (v nekaterih različicah), zasnova pa je podrejena načelom ergonomičnosti, saj so vsa upravljala priročno nameščena na volanu ali v njegovi neposredni bližini.

Notranja ureditev je domišljena in ponuja nič manj kot za 16 litrov priročnih in lahko dosegljivih odlagalnih mest, med katerimi so korita na prednjih in zadnjih vratih, več odlagališč in polica na vrhu armaturne plošče. Prekrivalo prtljažnika (v nekaterih različicah) ima tog zgornji del z dodatnimi predalčki. Zložljiva in v razmerju 2/3 – 1/3 deljiva zadnja klop je serijsko vgrajena v vse različice, je enostavna za rokovanje in omogoča kar največjo prilagodljivost.

Enako kot Novi Logan in Novi Sandero je tudi Novi Logan MCV na voljo z dvema bencinskima motorjema: 1,2 16v 75, ki je vsestranski in gospodaren tako ob nakupu kot tudi pri stroških uporabe, in popolnoma novim TCe 90, trivaljnikom s turbo puhalom, ki je utelešenje odličnosti Skupine Renault na področju pogonskih sklopov. Motor TCe 90 je peresno lahko čudo, ki tehta 15 kg manj od konvencionalnega motorja enake moči. Zagotavlja živahno in voljno pospeševanje in tako užitek v vožnji združuje z zavidljivo nizkima porabo goriva (5 l/100 km 3) in izpustom CO2 (116 g/km). Novi Logan MCV s kombinacijo majhne porabe goriva in prtljažnika z rekordno prostornino 573 litrov zagotavlja najboljše razmerje med gospodarnostjo in prostornostjo, s čimer je najboljša izbira za varčne kupce, ki potrebujejo veliko prostora za prtljago oziroma tovor.

Novi Logan MCV je na voljo tudi z dvema dizelskima motorjema 1,5 dCi Evro5 z močjo 66 kW (90 KM) oziroma 55 kW (75 KM). Motor 1,5 dCi je najbolje prodajan motor Skupne Renault, ki je priznan zaradi zanesljivosti, zmogljivosti in okoljskih lastnosti. Nedavna optimizacija je prinesla še dodatno izboljšanje pospeškov, poraba goriva s 3,8 l/100 km(3) ostaja med najnižjimi v segmentu in ima ob izpustu 99 g CO2 na km(3) tudi zelo majhen vpliv na okolje.