CO NOT in Renault na sejmu Bonaca

Zanimivosti

Na mednarodnem salonu plovil, karavaninga, turizma in zelene energije se predstavlja tudi demonstracijski projekt električne mobilnosti Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT). V skupini je tudi Renault Twizy, katerega pogonski motor je razvila in ga izdeluje šempetrska Letrika. Slednja je na prireditvi v Portorožu predstavila poleg nizkonapetostnega pogonskega motorja za Twizy tudi mikro inverterje, napredno tehnologijo […]

Na mednarodnem salonu plovil, karavaninga, turizma in zelene energije se predstavlja tudi demonstracijski projekt električne mobilnosti Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT).

V skupini je tudi Renault Twizy, katerega pogonski motor je razvila in ga izdeluje šempetrska Letrika. Slednja je na prireditvi v Portorožu predstavila poleg nizkonapetostnega pogonskega motorja za Twizy tudi mikro inverterje, napredno tehnologijo izrabe energije iz obnovljivih virov za električno mobilnost in druge namene. Kot svojevrsten dokaz učinkovitega pretoka znanja in izkušenj iz slovenske industrije v izobraževalni sistem, ob prepletanju spoznanj vrhunskih znanstvenikov za pridobivanja novega teoretičnega in praktičnega znanja s področja električne mobilnosti, je bil na salonu Bonaca postavljen na ogled tudi Twingo prejšnje generacije, ki so ga pod okriljem CO NOT iz avtomobila s klasičnim motorjem predelali v avtomobil na električni pogon študentje Univerze v Ljubljani. Vanj je vgrajen motor primerljive tehnologije motorja Renaulta Twizyja.

renault-energija

Pod okriljem demonstracijskega projekta električne mobilnosti CO NOT se bo Renault Slovenija odločil za dokončen vstop na trg električne mobilnosti v Sloveniji. Predvsem pa dokazal, da električna mobilnost v Sloveniji ne omogoča le doseganja okoljskih in klimatskih ciljer ter ciljev, povezanih z večanjem energetske neodvisnosti države, marveč zagotavlja tudi nova delovna mesta. Ob tem omogoča uveljavitev slovenskega znanja v zahtevnem mednarodnem znanstveno-industrijskem okolju, neposredne tuje naložbe in še številne druge makroekonomske koristi.