Renault Clio R.S. EDC Monaco GP

Renault, Testi, Top

Clio R.S. je tisti mali vroči avtomobil o katerem vedno sanjarijo mladeniči. Hoče biti izstopajoč in z glasnim zvokom vedno opozori nase. In v biserno beli barvi ter nalepkami R.S. je še posebej opazen. Clio R.S. je zgodba o uspehu. Med mladimi se je odlično prijel. Še najbolj je zanimiv občutek, ko stojiš na križišču […]

Clio R.S. z agresivnim izgledom cilja na športne kupce

Clio R.S. je tisti mali vroči avtomobil o katerem vedno sanjarijo mladeniči. Hoče biti izstopajoč in z glasnim zvokom vedno opozori nase. In v biserno beli barvi ter nalepkami R.S. je še posebej opazen.

Clio R.S. je zgodba o uspehu. Med mladimi se je odlično prijel. Še najbolj je zanimiv občutek, ko stojiš na križišču dvopasovnice v večernih urah. Mladeniči v sosednjih avtomobilih pa kar čakajo, da se odpravijo v boj s teboj. In če spelješ povsem normalno so povsem začudeni – saj imaš le RS-a.

Clio R.S. Monaco GP je avtomobil z zgodbo. Renault namreč že več kot 25 let sodeluje z avtoklubom iz Monaka in prav njim v čast je namenjena ta serija. Tehnično se od običajnega Clia R.S. razlikuje zgolj po dodatkih in barvi. Podvozje in menjalnik ostajata nespremenjena.

Clio R.S. z agresivnim izgledom cilja na športne kupce

Clio R.S. z agresivnim izgledom cilja na športne kupce

Zunanji izgled R.S. različice je v primerjavi s predhodniki maj samosvoj. Clio nima več razširjenih bokov in karoserijo si deli z običajno različico. Kar je škoda, kajti tisti značilni boki so bili prava paša za oči.

Velik napredek je narejen pri menjalniku. Samodejni menjalnik z dvojno sklopko je bistveno hitrejši od ročnega prestavljanja. Posebej se izkaže s funkcijo “lounch control” s katero se avtomobil dobesedno izstreli. Zaradi dobre vodljivosti se zazdi, kot da vozimo avtomobil z zadnjim pogonom. Je pa samodejni menjalnik odvzel tisti prvinski občutek, ki ga imajo mladi dirkači še kako radi.

Školjkasti sedeži in velik informacijski zaslon z R.S. monitorjem so glavne odlike notranjosti.

Školjkasti sedeži in velik informacijski zaslon z R.S. monitorjem so glavne odlike notranjosti.

Škoda, da se niso bolj potrudili pri dodelavi notranjosti. Ta deluje zelo plastično. Sedeži so sicer usnjeni in ravno prav školjkasti. Ljubitelji bočnih zdrsov se bodo zagotovo odločili za Recaro različico.

Posebno mesto si zasluži R.S. monitor. Ta je pravi drikalni pripomoček, ki prikazuje praktično vse, kar je mogoče. Z njim lahko merite čase, pregledujete bočne sile, pospeške, analizirate svojo vožnjo. Skratka odličen pripomoček za vse, ki bi si želeli izboljšati svoje dirkaško znanje. Le naj bo to na stezi in čim manj na cestah. Zagotovo najbolj zabaven pripomoček je predvajanje zvoka motorja v notranjosti, ki ga lahko izbiramo glede na vozilo. Na željo nam sistem predvaja tudi zvok vesoljske ladje, ki se prilagaja pospeševanju. Oglejte si video posnetek. Zna biti še kako zabavna animacija za otroke.

Kupci Clia R.S. vedo kaj hočejo in kupujejo točno to. Vprašanje je, koliko je avtomatski menjalnik vplival na mladino in njihovo dojemanje “dirkanja”. Vsekakor je korak v pravo smer. Čustva so tista, ki pri tem avtomobilu odločajo. In kdor išče dirkalnik točno ve kaj hoče.

GOPR0023

Renault Clio R.S.Monaco GP

Motor / menjalnik: 1618 ccm, turbobencinski (147 kW/200 KM, 220 Nm) / 6-st. sam. EDC
Poraba po ECE: 8,1 / 5,1 / 6,3 (CO2: 144 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 225 km/h / 6,7 sekund
Dolžina / širina / višina: 4063 / 1732 / 1448 mm
Medosna razdalja: 2589 mm
Teža: 1204 kg
Posoda za gorivo: 45 l
Št. sedežev: 5
Prtljažnik: 300 – 1146 l

Osnovna cena (1.2, Authentique): 11.290 EUR
Osnovna cena testnega vozila: 23.590 EUR