Citroen v Parizu 2012

Aktualno, Saloni

Drznost, kreativnost in zahtevnost sodijo med vrednote, ki jim Citroën pripisuje največji pomen. To izvrstno ponazarjajo modeli, ki bodo razstavljeni na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu.

Drznost, kreativnost in zahtevnost sodijo med vrednote, ki jim Citroën pripisuje največji pomen, kar izvrstno ponazarjajo modeli, ki bodo razstavljeni na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu.
 

Dokazujejo namreč, da si znamka Citroën prizadeva izboljšati paleto svojih izdelkov s pospešeno širitvijo na mednarodne trge in z nenehnim izumljanjem tehnologij in inovacij, ki nudijo nov pogled na mobilnost:

– Znamki Citroën je znova uspelo izboljšati paleto svojih izdelkov predvsem po zaslugi linije DS, ki postaja vse bolj dinamična in zapeljiva. Po celem svetu je bilo prodanih že več kot 250.000 vozil te linije, ki pa se bo ob prihodu citroëna DS3 Cabrio še povečala. Različica z zložljivo streho združuje vse prednosti modela DS3 (stilska zasnova, občutki v vožnji in prostorna notranjost) z užitki v vožnji brez strehe ob prvih sončnih žarkih. Streho je možno premikati med vožnjo pri hitrosti do največ 120 km/h! Med ostalimi zanimivostmi bodo na voljo novosti modelov DS4 in DS5 z omejeno serijo Pure Pearl s prefinjeno stilsko zasnovo. Izboru vozil DS4 se bo pridružila še nova različica motorja HDi 160 s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. V želji po nenehnem napredku so za kupce linije DS na voljo ekskluzivne storitve v klubu citroën DS Privilège. Izboljšanje Citroënove palete izdelkov zagotavlja tudi izbor vozil C s citroënom C4 AIRCROSS, ki je bil lansiran letos aprila, in novi citroën C3 PICASSO. Slednji, bo na tem salonu premierno predstavljen, sicer pa je bil prodan že v več kot 320.000 primerkih. Prenovljeno podobo odlikujeta drzna oblikovna zasnova in inovativna arhitektura.
 
CAD1D738-08A3-11E2-A5CE-E7A465B94067
 
– Širitev blagovne znamke na mednarodne trge bo pomagal pospešiti pričetek prodaje dveh karakternih limuzin, citroën C4 L in C-ELYSÉE. Limuzini, ki  sta namenjeni prodaji na hitro rastočih mednarodnih trgih, bosta predstavljeni na dnevih za novinarje. Zasnovani sta bili v Franciji v sodelovanju z mednarodnimi ekipami Citroënovih strokovnjakov, tako da sta bili deležni vrhunskega strokovnega znanja blagovne znamke z vidika stilske zasnove, tehnologije, natančne izdelave in kakovosti. Citroën bo utrdil svoj status globalne blagovne znamke z lansiranjem linije DS na Kitajskem, v Latinski Ameriki in tudi v Rusiji. Linija DS z ekskluzivno eleganco in edinstveno stilsko zasnovo, polno domišljije in emocij, je odraz francoskega prestiža in mednarodno izložbeno okno blagovne znamke.
 
– Citroën je naredil še en korak v svojih prizadevanjih po okoljsko naravnani mobilnosti po zaslugi tehnologij in inovacij, ki so dostopne vsakomur in primerne za najrazličnejše potrebe. Kot vodilna evropska blagovna znamka na področju izpustov CO2 (povprečne vrednosti izpustov CO2 znašajo 124,6 g/km) Citroën razpolaga s ponudbo motorjev, ki se nenehno izboljšuje. O tem priča motor e-HDi 70 Airdream z robotiziranim ročnim menjalnikom za citroën C3, katerega izpusti CO2 znašajo komaj 87 g/km oziroma novi bencinski motorji PureTech. Pomemben adut so tudi najsodobnejše tehnologije, ki so odslej na voljo za hibridni dizelski pogonski sklop Hybrid4 citroëna DS5, ki predstavlja 20 % prodanih primerkov tega modela oziroma tudi tehnologija Full Electric za citroën C-ZERO. Seveda pa se Citroën s tem ni zadovoljil, zato se je odločil zasnovati konceptno vozilo DS3 Electrum s tehnologijo Full Electric in inovativno arhitekturno zgradbo. Blagovna znamka pa je razvila tudi nov koncept mobilnosti s ponudbo Citroën Multicity. Spletni portal Citroën Multicity je bil lansiran letos v Nemčiji skupaj s ponudbo za najem mestnega vozila C-ZERO v Berlinu, sicer pa je bil razvit v Franciji in vključuje inovativne storitve, kot sta najem vozil med fizičnimi osebami in deljenje avtomobila.
 
B1C0CF96-86CC-11E1-88D8-4FAE65B94067
 
Da bi do popolnosti ponazorila omenjene tri glavne teme, je znamka Citroën ustvarila koncept Numéro 9. Konceptno vozilo, ki je bilo javnosti prvič predstavljeno na avtomobilskem salonu v Pekingu, ne ponazarja zgolj znamkine želje po širitvi na mednarodne trge temveč tudi napoveduje njeno prihodnost tako z vidika oblikovne zasnove kot tudi tehnologij, ki bodo prvič predstavljene na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu.