Citroen Technospace v Ženevi

Aktualno, Novosti, Saloni

CITROËN je z modeli Xsara Picasso, C4 Picasso, Grand C4 Picasso in C3 Picasso zgradil pravo success story in se uveljavil kot eden od vodilnih v segmentu kompaktnih enoprostorcev. Blizu 3 milijone vozil s tem podpisom je francoska znamka prodala od leta 1999 dalje do danes. Tako CITROËN prestopa v svojo novo etapo, kot temu […]

CITROËN je z modeli Xsara Picasso, C4 Picasso, Grand C4 Picasso in C3 Picasso zgradil pravo success story in se uveljavil kot eden od vodilnih v segmentu kompaktnih enoprostorcev.

citroen technospace 2013 konceptBlizu 3 milijone vozil s tem podpisom je francoska znamka prodala od leta 1999 dalje do danes. Tako CITROËN prestopa v svojo novo etapo, kot temu pravijo vodilni v koncernu in v tej dinamiki odkriva svoje novo konceptno vozilo Technospace, ki napoveduje bodoči kompaktni enoprostorec in ki prihaja na trg od druge polovice leta 2013 dalje. Kakor je razvidno so to linije prihajajočih hibridnih in električnih vozil te znamke.

Kot dokaz Citroenove Créative Technologie bo ta koncept zaznamoval novo dobo:
– Z rekordnimi emisijami CO2 98 g/km, doseženimi zahvaljujoč novi modularni platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), ki združuje učinkovito zgradbo in optimirano maso.
– S številnimi tehnologijami v službi dobrega počutja, med temi z vmesnikom za vožnjo z uporabo 100% na dotik z 12’’panoramskim zaslonom visoke ločljivosti.
– S popolnoma novimi sorazmerji, ki povezujejo kompaktnost (dolžina: 4,43m / širina: 1,83m / višina: 1,61 m), referenčno bivalno udobje in rekordno prostornino prtljažnika (537 litrov VDA).
– Z močnim in izraznim dizajnom z dinamičnimi linijami in s tehnološkimi žarometi, ki jih dopolnjujejo zadnje luči z učinkom 3D po vzoru zadnjih konceptnih vozil Znamke.

citroen technospace 2013 koncept luc citroen technospace 2013 koncept ritka

Konceptno vozilo CITROËN TECHNOSPACE bo predstavljen na prihodnjem Salonu v Ženevi.