Citroën proslavlja dvojno obletnico (André ♥ Colette)

Zanimivosti

Ob proslavitvi 65-letnice furgona 2CV in 20-letnice Berlinga se je Citroën odločil obema uspešnima modeloma nadeti povsem inovativen videz, ki je bil stiliziran posebej za Colette. Ob 65-letnici furgona 2CV in 20-letnici Berlinga se je Citroën odločil svoji vozili združiti v mini vozni park, ki ga je priredil posebej za slavno trgovino Colette z ulice […]

Ob proslavitvi 65-letnice furgona 2CV in 20-letnice Berlinga se je Citroën odločil obema uspešnima modeloma nadeti povsem inovativen videz, ki je bil stiliziran posebej za Colette.

Ob 65-letnici furgona 2CV in 20-letnici Berlinga se je Citroën odločil svoji vozili združiti v mini vozni park, ki ga je priredil posebej za slavno trgovino Colette z ulice 213 rue Saint Honoré v Paris. Plod sodelovanja teh dveh francoskih blagovnih znamk, ki ju združuje smisel za novitete in drugačnost, sta dve edinstveni vozili:

  • Brezčasne stilske zapovedi furgona z učinkom valovite pločevine za Za predelavo je bil izbran primerek na električni pogon, ki bo švigal po ulicah Pariza in skrbel za dostavo konceptne trgovine tekom celotne akcije.
  • Modra barva, značilna za podpis trgovine, je bila izbrana za Citroënov logotip, ki so mu za to priložnost nadeli retro videz.
    Po tem se zgleduje tudi trgovina Colette, ki je prav tako pridobila starodobni logotip. Za izdelavo je bil izbran likovni umetnik Steve Pitocco, ki je s tehniko ročnega slikanja posegel po tradiciji prvih dostavnih vozil.
  • Predelava obeh vozil je bila zaupana Citroënovemu oblikovalskemu oddelku, kjer je pod budnim očesom direktorja Alexandra Malvala potekala predelava vsake najmanjše podrobnosti furgona 2 CV “old to new” in Berlinga “new to old”*.

Pionir furgonov in trenutno vodilni model na evropskem trgu sta tako sestavila mini vozni park, ki si ga bo moč ogledati vse do konca aprila:

  • Berlingo na električni pogon, bo skrbel za dostavo trgovine Colette.
  • Pred butikom na ulici 213 rue Saint Honoré v Parizu bo stal furgon 2CV.
  • Na družbenih omrežjih bosta obe znamki objavili tudi hashtag: #2CVcolette.

Dvojna obletnica je bila organizirana s pomočjo agencije L’Ecurie.