Citroën nadaljuje s širitvijo

Aktualno, Zanimivosti

Evropska podjetja ponosno kažejo poslovne rezultate. Med uspešnejšimi je tudi Citroën, ki mu je uspelo povečati prodajo v zadnjem trimesečju leta 2013 za skoraj 5%.

Evropska podjetja ponosno kažejo poslovne rezultate. Med uspešnejšimi je tudi Citroën, ki mu je uspelo povečati prodajo v zadnjem trimesečju leta 2013 za skoraj 5%. Prodaja izven Evrope pa se je povečala za kar 14%. Pomembno vlogo sta v letu 2013 odigrala tudi nova modela C-Elysée in C4 L. Blagovna znamka DS pa že osvaja kitajsko tržišče. 

Citroen DS3 Cabrio Photo Ziga Intihar april 2013

Frédéric Banzet, generalni direktor znamke CITROËN: “Poleg širitve na mednarodne trge so uspehi znamke Citroën v letu 2013 dokaz o ustreznosti naše produktne strategije. Sprva z linijo DS: to je pravi komercialni uspeh, ki pooseblja povratek francoskega avtomobila med prestižna vozila. Po zaslugi stabilnega pozicioniranja te skupine produktov nam je uspelo ustanoviti samostojno blagovno znamko na Kitajskem, kjer prodaja modela DS5, ki ga proizvajajo v mestu Šenzen, narašča iz meseca v mesec. Z našo ponudbo najbolje prodajanih modelov želimo našim strankam ponuditi tudi možnost, da se odločijo za edinstveno oblikovno zasnovo in drugačnost. V letu 2013 smo začeli s prenovo linije C ob lansiranju novih vozil C4 Picasso in Grand C4 Picasso, ki ju naši kupci visoko cenijo in katerima je mednarodni tisk namenil številne nagrade. V letu 2014 bo blagovna znamka naredila še en korak več, ko bomo čez nekaj dni razkrili nov model, CITROËN C4 Cactus, pravi odraz naše nove ponudbe najbolje prodajanih modelov. Ponovno vas torej vabim na snidenje 5. februarja, ko bomo odprli novo poglavje v zgodovini znamke Citroën!”

DS World Pariz

Linija DS je s 410.000 prodanimi primerki od lansiranja dalje, od tega 120.000 v letu 2013, linija DS bolj kot kdajkoli prej predstavlja velik potencial za rast, tako na Kitajskem znotraj specializirane mreže kot tudi v Evropi, kjer zajema 18 % naročil osebnih vozil znamke Citroën. V Veliki Britaniji linija DS predstavlja 35 % prodanih osebnih vozil znamke Citroën (+5 točk) in je zabeležila 23 % porast naročil; v Španiji se je njen tržni delež v razredu osebnih vozil podvojil. Za najnovejši model letošnjega leta, DS3 Cabrio, je bilo skupno zabeleženih 11.000 naročil. Vsak tretji model DS5 v Evropi ima vgrajeno hibridno dizelsko tehnologijo Hybrid4 (85 g CO2/km in 3,3 l/100 km). Po otvoritvi salona DS World v Šanghaju meseca marca, so tovrstni salon novembra otvorili še v Parizu.

citroen c4 picasso 2013 test

Linija C z uspehom novih modelov CITROËN C4 Picasso (pričetek prodaje v juniju) in Grand C4 Picasso (pričetek prodaje v septembru), za katera je bilo prejetih 58.000 naročil. Zabeležila sta generacijski preskok (nova platforma EMP2, “Best in class” na področju emisij CO2 z 98 g/km, prepoznavna oblikovna zasnova, inovativne tehnologije) in simbolizirata izboljševanje palete izdelkov blagovne znamke (70 % naročenih vozil ima eno od dveh najbogatejših stopenj opremljenosti).