Citroën C4 Cactus

Aktualno, Novosti

Citroën premika nov mejnik z razkritjem svoje najnovejše kreacije, vozila C4 CACTUS, ki je pravi odraz nove pozicije prodajnega programa znamke Citroën na trgu. Po uspešnem lansiranju prestižne ponudbe, linije DS, Citroën prehaja v ofenzivo s svojo ponudbo najbolje prodajanih modelov.

citroen C4 cactus

Citroën premika nov mejnik z razkritjem svoje najnovejše kreacije, vozila C4 CACTUS, ki je pravi odraz nove pozicije prodajnega programa znamke Citroën na trgu. Po uspešnem lansiranju prestižne ponudbe, linije DS, Citroën prehaja v ofenzivo s svojo ponudbo najbolje prodajanih modelov.

citroen C4 cactus

V nekaj besedah gre za modele, ki nudijo bolj drzen dizajn, več udobja in več uporabne tehnologije po zmerni ceni in pa tudi za nove načine potrošnje avtomobila, kot je ponudba nakupa na kilometer in nenazadnje za novo izkušnjo za stranko, zasnovano na večji preglednosti po zaslugi čisto novega digitalnega pripomočka Citroën Advisor.

“Več dizajna, več udobja, več uporabne tehnologije in vse to po zmerni ceni,” Frédéric Banzet, generalni direktor Citroën

C4 CACTUS pooseblja preobrat, ki se ga je Citroën odločil izbrati za svojo ponudbo najbolje prodajanih modelov, ki predstavlja 80 % celotne prodajne količine. Preobrat, ki ga bo zaznamovalo tisto, po čemer blagovna znamka slovi od samih začetkov dalje: združitev kreativnosti in tehnologije v prid dobremu počutju.

citroen C4 cactus

Novi načini nakupa za nov način potrošnje avtomobila v prihodnosti

Pričetek prodaje tega novega modela, ki je predviden za konec prvega poletja 2014, bo Citroën proslavil z uvedbo dveh novih načinov nakupa:
– ponudba po meri (odvisno od države), pri kateri si bo stranka lahko izbrala mesečni pavšal glede na njene finančne zmožnosti in storitve, ki jih zares potrebuje,
– ponudba nakupa “na kilometer” (odvisno od države) z obljubo stranki, da bo plačala samo toliko, kolikor dejansko porabi glede na število prevoženih kilometrov.
S tema dvema ponudbama, ki pokrivata stroške nakupa, vzdrževanja in zavarovanja bo Citroën svojim strankam omogočal povsem pregledno vodenje razpoložljivih sredstev od enega meseca do drugega.

citroen C4 cactus

Nova izkušnja za stranke “CITROËN in VI” za večjo preglednost

Da bi storila še en korak več v odnosih s svojimi strankami, znamka Citroën uvaja novo serijo obljub “Citroën in VI”, katere glavni motiv je “preglednost”: obljuba o vzpostavitvi telefonskega stika z nezadovoljno stranko v roku najkasneje 24 ur, o predaji opranega vozila stranki po končanem posegu v servisni delavnici …. Omenjenim obljubam, ki se bodo v mreži začele postopoma izvajati v drugem polletju letošnjega leta, se pridružuje še uvedba novega pripomočka, ki smo ga poimenovali Citroën Advisor. Gre za spletno mesto, na katerem bodo lahko stranke objavile svoje mnenje po zaključenem obisku prodajnega mesta blagovne znamke. Pripomoček, ki je povsem prilagojen današnjim navadam, saj 70 % strank zaupa mnenjem drugih strank, objavljenih na spletnih straneh.