Čista nula – čista vest

Aktualno

Zavod Varna pot zmagal na natečaju med 30 evropskimi državami, podpisnicami Bruseljske deklaracije mladih o varnosti na cestah. Evropska komisija je v okviru Bruseljskih podpisnic mladih, EU projekta Rosype in v sodelovanju z Michelinom…

Zavod Varna pot zmagal na natečaju med 30 evropskimi državami, podpisnicami Bruseljske deklaracije mladih o varnosti na cestah.

 
Evropska komisija  je v okviru Bruseljskih podpisnic mladih, EU projekta Rosype in v sodelovanju z Michelinom za zmagovalca med prijavljenimi projekti izbrala projekt Zavoda Varna pot Čista nula – čista vest.
 
3B1EC67A-9835-11E1-B62E-4FAE65B94067V okviru projekta Čista nula – čista vest nas v ponedeljek 7. maja 2012, čaka še zadnja celodnevna prireditev v okviru otvoritve majskih iger v Rožni dolini. Priložnost, da obiščete in se preizkusite na posebnem Michelinovem simulatorju varne vožnje, zato še obstaja. 
 
Ogromen Michelinov tovornjak s simulatorjem je namreč nagrada za osvojeno prvo mesto na natečaju in obljubimo vam, da ga je vredno spoznati. Skupaj z moderatorji Zavoda Varna pot boste najprej preverili vaše psihofizično stanje, ki v okviru akcije mora biti 0.0 promila alkohola, takoj zatem pa so vam vrata v prikupni Mini Cooper na stežaj odprta!
 
In zakaj 0.0?
 
Slogan projekta Čista nula – čista vest pravi:
 
Ker smo mladi.
Ker smo odgovorni.
Ker smo aktivni.
Ker nam ni vseeno.
Izbrali smo trezno in odgovorno vožnjo.
 
Pridite in pridružite se nam tudi vi!
 
Utrinki s prireditve ta vikend pred nakupovalnim centrom E.Leclerc v Ljubljani
 
Obiskovalci so imeli preteklo soboto in nedeljo (5. in 6. maja 2012) možnost spoznati Michelinov simulator vožnje iz Francije, ki je v teh dneh v gosteh kot nagrada slovenskemu zmagovalcu projekta Čista nula – čista vest. Obiskovalci so lahko v prikupnem Mini Cooperju s pomočjo posebnega računalniškega programa spoznali vožnjo na različnih terenih ob pravilnem tlaku v pnevmatikah ter pri pnevmatikah s premalo tlaka. Michelinov simulator je pritegnil zanimanje velikega števila mimoidočih, za kar gre zahvala tudi g. Philippe Monierju, predstavniku Michelina, ki je skrbel za tehnično brezhibnost simulatorja, ter moderatorju Gregorju Janežiču, ki je celotno prireditev učinkovito in zanimivo povezoval.
 
Za animacijo obiskovalcev je poskrbel tudi čisto pravi ”Michelin man”, poleg tega pa je veliko pozornosti pritegnila tudi prisotnost policistov PU Ljubljana, ki so predstavili profesionalni merilnik alkohola, radar hitrosti, policijsko specialno vozilo za obravnavo najhujših prometnih nesreč, motor in ostalo policijsko opremo. Z velikim veseljem sta odgovarjala tudi na raznovrstna vprašanja obiskovalcev.
 
Ekipa Zavoda Varna pot je pripravila predstavitev pravilnega pripenjanja otroških sedežev Recaro. Še več, obiskovalci so imeli možnost preveriti svoj reakcijski čas ter svojo naletno težo ob trku v nepremično oviro pri 30, 50 in 90km/h na posebnih prirejenih tehtnicah. Najbolj pogumni so preizkusili tudi t.i. pijana očala, ki prikazujejo zaznavanje ob zaužitju alkohola.
 
Več o aktivnostih najdete na http://www.cistanulacistavest.si/.