Chevrolet v Ženevi

Aktualno, Saloni

Na Chevroletovi stojnici v Ženevi (v dvorani 1) je med 3. in 13. marcem zelo živahno, saj znamka hkrati praznuje predstavitev treh novih modelov, rekordni tržni delež v Evropi in stoletnico.

D4C7D868-4910-11E0-BAB8-2C8D66B94067Na Chevroletovi stojnici v Ženevi (v dvorani 1) je med 3. in 13. marcem zelo živahno, saj znamka hkrati praznuje predstavitev treh novih modelov, rekordni tržni delež v Evropi in stoletnico. Kot dokaz, da številne novosti, ki jih je Chevrolet predstavil na pariškem avtomobilskem sejmu lani septembra, niso bile muha enodnevnica, družba tudi v Ženevi predstavlja izbor novih izdelkov in zanimivih zgodb, s katerimi krepi svojo prisotnost v Evropi.

Glavne zvezde programa so proizvodna različica športnega petvratnega modela cruze, ki se svetu predstavlja prvič, ter privlačna limuzina aveo in legendarni kabriolet camaro, ki se Evropi predstavljata v novi podobi. Chevroletovo večkrat nagrajeno električno vozilo s podaljšanim dosegom volt tokrat ne bo le na ogled. Severnoameriški avtomobil leta bo v okviru Chevroletovih dejavnosti v zelenem paviljonu (Pavillon Vert) tiste dni, ki bodo namenjeni medijem in javnosti, na voljo za kratko poskusno vožnjo.
 
Nove razstavne modele je Chevrolet pred kratkim podkrepil z objavo najboljšega tržnega deleža v Evropi doslej, ki so ga dosegli lani, letos pa družba začenja ambiciozen program dejavnosti, s katerimi bo obeležila stoletnico izdelave prvega avtomobila znamke Chevrolet.
 
2010: leto rekordne prodaje
 
E4C4A1EC-4910-11E0-B16E-2C8D66B94067Zmaga v prvenstvu WTCC ni bila edini razlog za lansko zadovoljstvo v družbi Chevrolet, saj so leto zaključili s skupno prodajo 477.194 vozil v Evropi, kar je za 12 odstotkov več kot leta 2009 in drugi najboljši prodajni izkupiček Chevroleta v Evropi doslej. Chevroletov delež v Evropi je zrasel za 2,5 odstotka, kar je največ doslej. Leto se je končalo z rekordnima tržnima deležema: 2,7 odstotka v četrtem četrtletju in 3 odstotke v decembru. V celem letu je družba tržne deleže izboljšala na 21 evropskih trgih.
 
2011: leto stoletnice
 
Dobro poslovanje je odlična popotnica za leto 2011, v katerem Chevrolet praznuje stoletnico. Novembra leta 1911 je uspešen dirkač in inženir švicarskega rodu Louis Chevrolet skupaj z ameriškim poslovnežem Williamom Crapom Durantom v mestu Flint v ameriški zvezni državi Michigan ustanovil družbo Chevrolet Motor Company, ki je že kmalu začela izdelovati prvi avtomobil znamke Chevrolet, luksuzni model Classic Six s šestvaljnim motorjem. V počastitev visoki obletnici družba načrtuje bogat program dejavnosti. O novicah vas bomo vse leto sproti obveščali.