Chevrolet na frankfurtskem avtosalonu

Aktualno, Saloni

Četrta največja avtomobilska znamka na svetu je v gibanju in ta občutek dinamičnosti se odraža na njenem razstavnem prostoru v Hali 9 na 64. frankfurtskem avtosalonu. »Na frankfurtskem avtosalonu 2011 bo Chevrolet ponudil uravnotežen pogled…

Četrta največja avtomobilska znamka na svetu je v gibanju in ta občutek dinamičnosti se odraža na njenem razstavnem prostoru v Hali 9 na 64. frankfurtskem avtosalonu.

201DCF18-6994-11E0-BA51-383E65B94067»Na frankfurtskem avtosalonu 2011 bo Chevrolet ponudil uravnotežen pogled na vizijo naše znamke,« je rekel Wayne Brannon, predsednik in generalni direktor Chevrolet Europe.»Z dvema evropskima premierama avtomobilov za serijsko proizvodnjo in dvema razstavljenima pionirskima konceptoma se veselimo največjega avtomobilskega sejma na celini.«

Malibu:Chevroletov novi paradni konj v Evropi

Novi Malibu v evropski segment srednjevelikih avtomobilov prinaša dokazano izvrstno razmerje med vrednostjo, ceno in kakovostjo.S koeficientom upora, ki se približa 0,28 modela Chevrolet Volt, bo Chevroletov novi paradni konj v Evropi med najbolj aerodinamičnimi osebnimi vozili te znamke.

Medosna razdalja 2.737 mm in kolotek 1.577 mm dajeta Malibuju športno držo in zagotavljata prostorno kabino.Trdna, izjemno toga karoserija omogoča natančno nastavitev in dinamično upravljanje vozila, ki sta ključnega pomena za odličen Malibujev odziv pri vožnji in upravljanju.

V notranjosti ima Malibu popolnoma novo dvodelno kabino, ki je privlačna, prostorna in udobna.Prefinjenost notranjosti je poudarjena s kovinskimi in kromanimi okraski, blago osvetlitvijo ozadja armaturne plošče, žepi za odlaganje predmetov in šivi v kontrastni barvi.

Kupci bodo lahko izbirali med varčnim in zmogljivim štirivaljnim bencinskim ali dizelskim motorjem z gibno prostornino 2,0 oziroma 2,4 litra.V Evropi bo popolnoma novi Malibu od leta 2012 na voljo z ročnim in avtomatskim menjalnikom.

Aveo z 1,3-litrskim turbodizelskim motorjemveč navora, manj izpustov

Chevroletov novi Aveo se lahko pohvali s svežo, odločno zunanjostjo, na novo oblikovano karoserijo, ki zagotavlja odlično in odzivno vožnjo in krmiljenje, pa tudi praktično in pametno notranjostjo.Na trgu je od letošnjega poletja in je serijsko opremljen s sistemom elektronskega nadzora stabilnosti, ki vključuje sistem za pomoč pri speljevanju na strmini, in posodobljeno ponudbo varčnih motorjev z majhnim izpustom.

Od jeseni bo ponudbo 1,2-, 1,4- in 1,6-litrskih bencinskih motorjev, ki so že na voljo v novem Aveu, dopolnila 1,3-litrska turbodizelska enota s funkcijo zagona in zaustavitve.Različica Eco s 95 KM pri kombinirani vožnji porabi samo 3,6 litra/100 km, medtem ko različici s 75 KM in 95 KM porabita 3,7 oz 4,1 litra na 100 km.Uglajena limuzinska izvedba Avea, opremljena z 1,3 litrskim turbodizelskim motorjem s 75 KM, bo pravzaprav najbolj varčen štirivratnik v Evropi.

Vse tri različice 1,3-litrskega turbodizelskega motorja izpolnjujejo merila Euro5 glede emisij in imajo oksidacijski katalizator, nameščen tik ob motorju, in filter trdnih delcev.Različica Eco s 95 KM oddaja le 95 g CO2 na kilometer, različica s 75 KM pa 97 g CO2/km.

Vse tri različice dosežejo svojo največjo moč pri 4000 vrt./min.Največji navor različice s 75 KM in različice Eco 1,3-litrskega turbodizelskega motorja znaša 190 NM, standardna različica s 95 KM pa razvije 210 NM pri 1750 vrt./min.

Močne linije karoserije:koncept Colorado Rally

V zgodovini znamke Chevrolet so pomembno vlogo odigrali tovornjaki.Pustolovski koncept Colorado Rally, ki je pobarvan s trislojnim biserno belim lakom in okrašen z razpršenim zlatim prahom, se trudi pristno prikazati reli različico tega tovornjaka.Številne izdelane lastnosti poudarjajo njegov značaj terenskega vozila.

»Colorado Rally prikazuje Chevroletove osnovne značilnosti v terenski različici.Pri razvoju tega vozila smo podrobno raziskali motošporte zunaj urejenih cestišč.Vsako podrobnost smo natančno preučili, da bi zagotovili kar največjo pristnost, pri oblikovanju pa smo imeli v mislih kategorijo rally raid, ki je znana tudi kot cross-country reli,« je rekel Carlos Barba, direktor južnoameriškega oblikovalskega centra GM.

Konceptno vozilo Colorado Rally poganja 2,8-litrski turbodizelski motor, opremljen pa je z blažilniki Fox Racing Shox (potovalna razdalja:140 mm) in po višini nastavljivim sistemom vzmetenja (do 50 mm).Njegova 18-palčna kolesa so izdelana iz enega samega kosa aluminija in so opremljena s pnevmatikami za brezpotja.

Sistem dveh vitlov s 5,5 KM na sprednjem in zadnjem odbijaču ima vlečno zmogljivost 4 tone in vsebuje 23.000 mm aeronavtičnega kabla.Nadaljnji poudarki zunanjosti vključujejo dve vlečni kljuki na sprednji in zadnji strani tovornjaka, akrilna okna, ki so značilna za reli avtomobile, in stiliziran varnostni lok v ogleno črni barvi.

V notranjosti je več sistemov, ki zagotavljajo varnost in praktičnost.Sistem sunkovitega prezračevanja hitro očisti kabino, če zapeljete v oblak prahu, glavno stikalo na sredinski konzoli pa zažene motor, v sili pa izklopi vse sisteme v vozilu.

Futuristični Miray

Konceptno vozilo Chevrolet Miray (v korejščini pomeni ‘prihodnost’), ki je bilo širši javnosti prvič predstavljeno na marčevskem avtomobilskem sejmu v Seulu, predstavlja svežo interpretacijo značilnih Chevroletovih oblikovnih potez, hkrati pa ostaja zvesto Chevroletovi dediščini na področju športnih avtomobilov.

Miray ima aerodinamično obliko, ki spominja na sodobna reaktivna letala; klinasti bočni stranici karoserije sta izdelani iz ogljikovih vlaken in plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP).Dvodelno rešetko hladilnika obdajajo žarometi s svetlečimi diodami in novimi značilnimi dnevnimi lučmi.Za prikaz informacij v notranjosti avtomobila so oblikovalci izbrali edinstven način projekcije na armaturno ploščo z zadnje strani.

Mirayev sredinski električni pogonski sistem, ki je nameščen za voznikom in pod njim, je izdelan tako, da zagotavlja čim večjo zmogljivost in varčnost.Spredaj nameščena 15-kilovatna motorja poganja litijev akumulator z 1,6 kWh, ta pa se polni z energijo, ki se obnavlja pri zaviranju.

Za vožnjo, ki zahteva večjo zmogljivost, je za potniško kabino nameščen 1,5-litrski štirivaljni motor s turbopolnilnikom, ki dopolnjuje delovanje elektromotorjev.

Ponosni ambasadorji Chevroletove serije dirkalnih in zmogljivih avtomobilov

Ljubitelji dirk bodo navdušeni, saj si bodo lahko ogledali Corvette C6.R št. 73 skupaj z vozniki, ki so zmagaliv kategoriji GTE Pro na 24 ur Le Mansa 2011.To leto je bilo tudi izredno uspešno za Chevrolet na svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTTC), kjer so Rob Huff, Alain Menu in Yvan Muller obvladovali konkurenco.

V Frankfurtu bo na ogled razstavni avtomobil WTCC Cruze, ob tem pa tudi posebna Centennial Edition Corvette, ki je bila izdelana ob praznovanju Chevroletove 100. obletnice.Avtomobil je obarvan kovinsko ogleno črno, ima satenasto črne poslikave ter edinstvena satenasto črna platišča Centennial in rdeče zavorne čeljusti.

Na medijskem dnevu bo med izkušnjo izdelave motorja Corvette na Chevroletovem razstavnem prostoru sestavljen pravi motor Corvette.Ta edinstveni program je na voljo tudi kupcem Corvette ZR1 ali Z06 in jim daje izjemno priložnost, da svojemu avtomobilu dajo osebno noto.Za 4.027 EUR bodo dobili edinstveno priložnost, da v prestižnem GM Performance Build Center pri Detroitu v Michiganu izdelajo svoj motor za Corvette (ne vključuje DDV, vključuje potovanje in namestitev).

Manekenka, ki bo stala ob Centennial Edition Corvette, bo razkazovala zmagovalni modni projekt Chevroletovega evropskega natečaja uporabnih umetnosti za študente 2011.Kot del letošnjega natečaja Young Creative Chevrolet (»Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet«) so udeleženci na področju mode morali navdih iskati v letu 1911 in slog tistega časa prilagoditi sedanjosti.Črna obleka, ki jo je oblikovala Lubica iz FA STU Bratislava na Slovaškem, združuje in na novo interpretira več elementov iz leta 1911.

100 let Chevroleta: slavimo preteklost, navdihujemo prihodnost

Na frankfurtskem avtomobilskem sejmu 2011 bodo obiskovalci lahko videli in vozili nagrajeni Chevrolet Volt.Volt, ki se ponaša z enim najbolj aerodinamičnih dizajnov znamke in pionirsko zmožnostjo povečevanja dosega, je že danes mejnik v zgodovini Chevroleta in tudi avtomobilov.

Volt je vodilni na področju inovacij, katerih začetki segajo v davno minulo obdobje.Chevroletova zgodba se je začela leta 1900, ko se je švicarski emigrant Louis Chevrolet odločil vkrcati na ladjo za Kanado.Enajst let pozneje je skupaj z Williamom Durantom v Detroitu v Michiganu ustanovil Chevrolet Motor Company.

Njegova strast do vožnje in njegov optimizem še danes navdihujeta znamko na poti v 21. stoletje.

Chevrolet pozdravlja spremembe in kupci, ki obiščejo razstavni prostor trgovca v Evropi ne bodo našli enega samega vozila, ki je starejše od dveh let.Do konca tega leta bo Chevrolet poslal na trg sedem novih modelov, ki vsi prispevajo k povečanju prisotnosti znamke na evropskem trgu.

Vsakih sedem sekund se nekje na svetu proda Chevrolet, zato se znamka veseli še enega stoletja izdelave odličnih avtomobilov, ki so praktični in zanesljivi, ikonski v svojem dizajnu in ki prinašajo kakovost svojim kupcem in njihovemu življenju.