Chevrolet Malibu v Evropi

Aktualno, Novosti

Po hkratni svetovni premieri na avtomobilskih sejmih v ZDA in na Kitajskem bo novi Malibu eden od nosilcev Chevroletove predstavitve na frankfurtskem avtomobilskem sejmu 2011. V Evropi, kjer Malibu doslej ni bil na voljo, bo poponoma prenovljena…

Po hkratni svetovni premieri na avtomobilskih sejmih v ZDA in na Kitajskem bo novi Malibu eden od nosilcev Chevroletove predstavitve na frankfurtskem avtomobilskem sejmu 2011. V Evropi, kjer Malibu doslej ni bil na voljo, bo poponoma prenovljena različica naprodaj prihodnje leto kot nov Chevroletov paradni konj.

 
929969C8-CD88-11E0-B1D5-B53D66B94067»Novi Malibu bo Chevroletov osmi novi model v manj kot dvanajstih mesecih,« pravi Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor družbe Chevrolet Europe. »Malibu je nov model v Chevroletovi ponudbi avtomobilov visokega razreda, ki v evropski razred srednjevelikih avtomobilov prinaša dokazano izvrstno razmerje med vrednostjo, ceno in kakovostjo.« 
 
Slok videz in prenovljen športni duh
 
Z medosno razdaljo 114 mm ter za 50 mm daljšo sprednjo (1.577 mm) in zadnjo osjo (1.574 mm) je zaradi širše drže in vgrajenega zračnega krilca ima novi model še odločnejši videz. Malibujevi snovalci so z novo obliko uspeli zmanjšati koeficient zračnega upora za 60 točk v primerjavi s prejšnjim modelom. S koeficientom upora, ki znaša skoraj 0,280 (koeficient pri modelu Chevrolet Volt), bo Malibu med najbolj aerodinamičnimi Chevroletovimi osebnimi vozili.
 
Druge zunanje značilnosti vključujejo Chevroletovo značilno dvodelno masko hladilnika, močne ksenonske ali projektorske žaromete z visoko intenzivnostjo (HID), velika Chevroletova logotipa v obliki metuljčka spredaj in zadaj ter nove dvodelne zadnje luči s svetlečimi diodami, ki navdih črpajo iz modela Camaro. Na voljo bo s 17- ali 18-palčnimi kolesi, ki bodo zadovoljila raznovrstne potrebe kupcev. Kupci bodo lahko izbirali med devetimi različnimi barvami karoserije in štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti, ki bodo odvisne od izbranega modela.
 
Več prostora in udobja ter kakovostnejša izdelava
 
Novi Malibu ima popolnoma novo dvodelno kabino, ki je privlačna, prostorna in udobna. Širše podvozje omogoča, da je novi Malibu tudi prostornejši. V primerjavi s prejšnjim modelom je prostornina notranjosti večja, to pa pomeni tudi več prostora v predelu ramen in bokov.
 
Prefinjenost notranjosti je poudarjena s kovinskimi in kromiranimi okraski, blago osvetlitvijo ozadja armaturne plošče, žepi za odlaganje predmetov in šivi v kontrastni barvi. Na najpomembnejših mestih so nameščeni materiali za dušenje hrupa, zaradi česar je vožnja tišja in bolj sproščena.
 
Malibu ima vrsto prostorov za shranjevanje predmetov, vključno s pomičnim pokrovom radia s 7-palčnim zaslonom na dotik, pod katerim je 20-centimetrski predal, kar je novost pri avtomobilih srednje velikosti. Med najnovejšimi funkcijami informacijsko-razvedrilnega sistema v Malibuju sta tudi nov zvočni sistem in možnost vgradnje dodatnega navigacijskega sistema. Višji razredi opreme vključujejo brezžično povezavo Bluetooth, ki omogoča prostoročno uporabo aplikacij pametnih telefonov, ki so med tem varno shranjeni.
 
A541A6A8-6A9B-11E0-ADAE-383E65B94067
 
Nastavitev vožnje in upravljanja
 
Kupci bodo lahko izbirali med varčnim in zmogljivim štirivaljnim bencinskim ali dizelskim motorjem z gibno prostornino 2,0 oziroma 2,4 litra in izhodno močjo 164 oziroma 169 KM. V Evropi bo popolnoma novi Malibu na voljo z ročnim in samodejnim menjalnikom. 
 
Chevrolet Malibu je izdelan tako, da se po lastnostih vožnje in upravljanja meri z dražjimi limuzinami. Na podlagi nenehnega izpopolnjevanja večkrat nagrajenih modelov v razredu srednjevelikih modelov so inženirji družbe GM model Malibu preskušali na podeželskih cestah, avtocestah in testnih progah družbe po vsem svetu.
 
Čvrsta zgradba karoserije je med najbolj togimi v razredu srednjevelikih limuzin. To mogoča natančno nastavitev in dinamično upravljanje vozila, ki sta ključnega pomena za odličen Malibujev odziv pri vožnji in upravljanju. Drugi sistemi, ki prispevajo k voznim lastnostim Malibuja, so krmilno gonilo vrhunske kakovosti, ki zagotavlja enakomerno in natančno odzivanje ter dober občutek za lego koles, vzmetni nogi McPherson na sprednjih kolesih in neodvisno veččlenasto vzmetenje na zadnjih ter izolirana kletka motorja, ki zmanjša prenos hrupa v potniško kabino.
 
Tehnologije za nadzor podvozja vključujejo štirikanalni sistem preprečevanja blokiranja koles (ABS), popoln nadzor zdrsavanja koles, štirikotni sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESP), elektronsko razporeditev zavornih sil (EBD), sistem pomoči pri zaviranju (BA), nadzor zaviranja v zavojih, hidravlično pomožno zaviranje in nadzor vlečne sile navora motorja.
 
Varnost
 
Malibu bo na področju varnosti eno najbolje opremljenih vozil v segmentu. Vključeval bo sistem varovanja peščev, ki je skladen z zahtevami vseh trgov, na katerih bo naprodaj. Standardna oprema na vseh trgih vključuje osem zračnih blazin: dvostopenjski zračni blazini za voznika in sovoznika, bočni zračni blazini v višini pasu/prsnega koša za voznika in sovoznika ter stropne zračne blazine z zaščito pri prevrnitvi. Pri opremi srednjega in višjega razreda sta na voljo tudi pomoč pri vzvratnem parkiranju in vzvratna kamera.
 
Malibu bodo izdelovali v več proizvodnih obratih po svetu, med drugim v ZDA, Južni Koreji in na Kitajskem.