Chevrolet zapušča ob koncu sezone WTCC

Avtomobilizem, Šport

Ekipa in vozniki so se odločili, da bodo osem let dolgo sodelovanje na prvenstvu zaključili na vrhuncu. Chevrolet bo še naprej prisoten v svetovnem športnem avtomobilizmu v veliko drugih dirkalnih prvenstvih, vključno s serijama IndyCar in GT racing.

Ekipa in vozniki so se odločili, da bodo osem let dolgo sodelovanje na prvenstvu zaključili na vrhuncu.
 

B5842A0A-C674-11E1-8E95-281566B94067V tem času je Chevrolet dvakrat osvojil naslova za voznike in konstruktorje (2010-2011) ter 59 zmag na dirkah. Ta napoved je bila predstavljena sredi sezone, da bi lahko tako Chevroletovi dirkači in dirkalni partner RML pripravili načrte za prihodnost. Ekipa Chevrolet WTCC trenutno vodi v obeh prvenstvih, njen cilj pa je sezono končati na vrhu, tako da bi svojim prvenstvenim dosežkom dodala še dva svetovna naslova.
 
Chevrolet bo še naprej prisoten v svetovnem športnem avtomobilizmu v veliko drugih dirkalnih prvenstvih, vključno s serijama IndyCar in GT racing.
 
Susan Docherty, predsednica in izvršna direktorica Chevrolet Europe: “Po strateškem pregledu svojih avtomobilističnih in marketinških programov smo se odločili zapustiti svetovno prvenstvo turnih avtomobilov FIA ob koncu sezone 2012 in dejavnosti znamke Chevrolet osredotočiti na druga področja. Zelo smo ponosni, da smo v zadnjih osmih letih dvakrat osvojili oba svetovna naslova ter skupno 59 zmag. Prvenstvo WTCC je bila zelo pomembna podlaga in priložnost za predstavitev družbe Chevrolet v Evropi in svetovnih trgih. Chevrolet in RML sedaj želita izstopiti iz te serije na vrhuncu, in sicer z osvojitvijo našega tretjega dvojnega svetovnega naslova. Chevroletovi WTCC dirkači, Yvan Muller, Rob Huff in Alain Menu, so sezono 2011 zaključili na prvem, drugem in tretjem mestu. Takšen uspeh ni dosegla nobena druga znamka v zgodovini tega športa. V letošnji sezoni 2012 ponovno zasedajo prva tri mesta na lestvici voznikov.”
 
Eric Nève, vodja oddelka za avtomobilske športe pri Chevrolet: “Napoved o zapustitvi prvenstva sem seveda doživel z mešanimi občutki. To je bila neverjetna dogodivščina, od naše prve sezone pa vse do osvojitve dvojnega naslova z modelom Cruze. Zelo smo ponosni na doseženi uspeh, vključno z osvojitvijo prvih svetovnih naslovov FIA za družbo GM, zahvaliti pa se želim in izraziti spoštovanje prvenstvu WTCC, skupini RML, našim voznikom, partnerjem in privržencem. Sedaj smo vsi osredotočeni na preostanek sezone in na osvojitev tretjega dvojnega naslova prvaka za Chevrolet.”