Chevrolet Corvette: 60 let oblikovanja ikone

Aktualno, Zanimivosti

Legendarna Chevrolet Corvette, ki slovi po svoji zavidljivi postavi in izjemni zmogljivosti, praznuje edinstven mejnik v letu 2013 – 60. obletnico. Corvette ponazarja pravi športni avtomobil – frajerski in razburljiv, torej lastnosti, ki jih poudarja njena podoba v popularni kulturi.

Legendarna Chevrolet Corvette, ki slovi po svoji zavidljivi postavi in izjemni zmogljivosti, praznuje edinstven mejnik v letu 2013 – 60. obletnico.

Corvette ponazarja pravi športni avtomobil – frajerski in razburljiv, torej lastnosti, ki jih poudarja njena podoba v popularni kulturi. Nesporen slog ni vse, kar Corvette ima – je tudi varena in kar je še pomembneje, dovolj udobna za vsakodnevno vožnjo.
 
DC5978A4-54B0-11E2-AA93-E7A465B94067
 
Corvette je postala slavna zaradi svojega dolgotrajnega uspeha v ameriški kulturi in nenehnega tehničnega izpopolnjevanja. S časom je k njenem uspehu prispevala tudi široka paleta inovativnih funkcij. Primeri iz preteklih desetletij vključujejo pnevmatike s podaljšano mobilnostjo (znane tudi kot praznovozne (»run-flat«) pnevmatike), projekcijski prikazovalnik, ki projicira pomembne podatke na vetrobransko steklo neposredno pred voznika ter magnetni selektivni nadzor podvozja, ki omogoča blaženje v realnem času.
 
Poleg neprestanega tehnološkega napredka se modeli Corvette tudi neprestano pojavljajo skupaj s slavnimi igralci in igralkami. Ta trend služi za ponazoritev 60-letnega ljubezenskega razmerja Amerike z ikono med avtomobili.

Corvette prevzame vodilno vlogo na velikem platnu

Chevroletov pomen v ameriški kulturni krajini je opazen na ulicah ter v umetnosti in zabavni industriji. Od akcijskih pustolovskih filmov do TV dram, Chevrolet Corvette je sprejela 1.434 glavnih ali stranskih vlog v televizijskih serijah in Hollywoodskih filmih ter se trdno uveljavila v ameriški popularni kulturi.
 
Spletna stran Internet Movie Cars Database je pripravila seznam najbolj znanih filmov v katerih nastopajo modeli Corvette – kratek izbor vključuje:
 
– Ful gas (1998) – James Carter, zgovoren in smešen detektiv vozi Chevrolet Corvette letnika 1971. Avto se odlično poda njegovemu hitremu, razburljivemu in pustolovskemu načinu življenja.
– AVTOMOBILI 2 (2011) – Chevroletov voznik in legenda dirkaške serije NASCAR Jeff Gordon posoja glas liku avtomobila Corvette C6.R z imenom Jeff Gorvette v Disneyevem in Pixarjevem animiranem filmu.
– Dva na cesti (1978) – v tem klasičnem poletnem najstniškem filmu se glavni junak poda na lov za ukradenim Corvette Stingray letnika 1973, ki predstavlja največji predmet poželenja.
– Route 66 (1960-1964) – Ikona, ki ostaja zvesta likom na vseh njihovih potovanjih je rdeči kabriolet Chevrolet Corvette letnika 1960. V prvi sezoni so uporabljali kabriolet Chevrolet Corvette letnik 1959, vendar so nato v drugi sezoni prešli na uporabo najnovejšega modela letnik 1960. Ta promocija je povzročila, da se je prodaja modela Corvette med prvo sezono podvojila!
– Transformerji: Maščevanje padlih (2009) – Privlačno srebrno konceptno vozilo Corvette Stingray letnika 2009 je nastopalo v vlogi avtobota Sideswipe, ki je bil pomočnik avtobota Optimus Prime, kar je dalo modelu Corvette skrivnostno in močno podobo, ki je skoraj »izven tega sveta«.
– Glee (2. sezona, 2. epizoda) –Chevrolet Corvette Grand Sport letnika 2011 je nastopila, kot instrument za dokazovanje moči med tekmovanjem Willa Schuesterja in njegovega sovražnika Carla Howella za pozornost prijazne šolske svetovalke Emme Pillsbury. Mogoče so modeli Corvette bolj primerni od glasbe za pridobivanje pozornosti ženske, ki jo ljubiš?
 
Direktor za stike z javnostjo podjetja Chevrolet Europe Vijay Iyer pravi: “Corvette je občudovana povsod in na svetu obstaja le nekaj vrhunskih vozil, ki lahko tekmujejo z njenim statusom ikone in uspehom. Zgodbe na velikem ali malem ekranu presegajo kinodvorane in ustvarjajo edinstveno čustveno vez z občinstvom.”

Predstavitev nove različice modela Corvette 427 Convertible Collector’s Edition

Nova različica modela Corvette 427 Convertible Collector’s Edition je bila narejena posebej za počastitev šestdesete obletnice tega legendarnega športnega avtomobila. To je najhitrejši kabriolet modela Corvette, ki so jih kdajkoli naredili, in vključuje visokotehnološke funkcije, po katerih je model postal znan.
 
“Model Corvette že skoraj 60 let ponuja napredne funkcije, tehnologije in neverjetno zmogljivost,” dodaja izvršni glavni inženir Tadge Juechter, ki je bil odgovoren za nadzor oblikovanja pri novi različici modela Corvette 427 Convertible Collector’s Edition.
 
Pri 60. letih model Corvette še naprej pooseblja tehnološki napredek in slavo v filmski industriji. Za Corvette velja enako, kot za vino, starejša kot je, boljša je! In zgodba še ni končana. Letos bo mednarodni severnoameriški avtomobilski salon v Detroitu priča uradni predstavitvi težko pričakovanega modela Chevrolet Corvette C7.