Čez pol sveta z novo Mazdo3

Aktualno, Zanimivosti

Mazdini avtomobili so vedno sloveli kot zanesljivi in kakovostno izdelani in kot pravijo pri tem tudi nova Mazda3 ni izjema. Za dokazovanje vzdržljivosti in kakovosti Mazda pošilja osem kombilimuzinskih primerkov na nevsakdanjo testno vožnjo.

Mazdini avtomobili so vedno sloveli kot zanesljivi in kakovostno izdelani in kot pravijo pri tem tudi nova Mazda3 ni izjema. Za dokazovanje vzdržljivosti in kakovosti Mazda pošilja osem kombilimuzinskih primerkov na nevsakdanjo testno vožnjo, dolgo 15.000 kilometrov, od tovarne v Hirošimi do mednarodnega avtomobilskega salona v Frankfurtu.

mazda3 nova 2013Mazda Route3 – Hiroshima to Frankfurt Challenger Tour 2013, kot se projekt uradno imenuje, predvideva potovanje čez devet časovnih pasov, prečkanje Rusije, največje države na svetu, Belorusije in Poljske, do cilja v Nemčiji. Avtomobili bodo v Frankfurt prispeli 7. septembra, tik pred odprtjem mednarodnega avtomobilističnega salona (IAA). Potek samega potovanja in dnevnik dogajanja s fotografijami in video posnetki si bo mogoče ogledati tudi na posebni spletni strani www.mazdaroute3.eu.

Mazda Route3 je že tretja tovrstna ekstremna testna vožnja z Mazdinimi avtomobili. Leta 1977 so nemški novinarji pot od Japonske do Nemčije prevozili z dvema Mazdama 323, po padcu Sovjetske Zveze pa je takšen dosežek uspel štirim ekipam v Mazdah 626.

Po prečkanju Japonskega morja se glavni odsek testa vzdržljivosti prične v glavnem ruskem pristanišču na vzhodu države, mestu Vladivostok. Od tam je pot razdeljena v sedem povprečno 2.100 kilometrov dolgih etap, za vsako od njih pa bo potrebnih tri do šest dni vožnje. Odlična priložnost torej, za novinarje, blogerje in Mazdine zanesenjake, s celega sveta, da Mazdo3 spoznajo tudi v bolj ekstremnih okoliščinah in se hkrati seznanijo s kulturnimi in naravnimi posebnostmi ter običaji ljudstev, ki jih bodo srečali na poti.

Vsi testni avtomobili na Mazda Route3 bodo imeli pod pokrovom motorja SKYACTIV-G bencinski agregat moči 88 kW (120 KM) in šeststopenjski SKYACTIV-MT ročni menjalnik. Vsa zabava pa ni rezervirana le za udeležence poti, saj bodo tudi obiskovalci salona v Frankfurtu lahko uživali v različnih aktivnostih na zunanjem razstavnem prostoru.

Nova Mazda3 je kombinacija oblikovanja zunanjosti v skladu z oblikovalsko filozofijo »KODO – duša gibanja«, naprednih tehnologij SKYACTIV in novega pojmovanja prostornosti potniške kabine, ki zagotavljajo, da bo nova Mazda3 presegla pričakovanja voznikov po vsem svetu. Ob izjemni vodljivosti, brezkompromisni varnosti in najvišji ravni kakovosti izdelave ter naboru treh SKYACTIV-G in enem SKYACTIV-D motorjev omogoča tudi eno najnižjih porab goriva in izpustov CO2 v razredu.