C3-XR – novi Crossover

Novosti

V osrčju strategije Citroëna je kitajski trg, ki sedaj predstavlja že četrtino prodanih vozil tržne znamke in za katerega Citroën danes v svojem razstavnem prostoru C42 na Elizejskih poljanah premierno predstavlja novi C3-XR, kompaktni športni terenec, ki izžareva robustnost, eleganco in dinamičnost. Citroën pospešuje svojo politiko mednarodnega razvoja in krepi svoj status globalne tržne znamke. […]

V osrčju strategije Citroëna je kitajski trg, ki sedaj predstavlja že četrtino prodanih vozil tržne znamke in za katerega Citroën danes v svojem razstavnem prostoru C42 na Elizejskih poljanah premierno predstavlja novi C3-XR, kompaktni športni terenec, ki izžareva robustnost, eleganco in dinamičnost.

Citroën pospešuje svojo politiko mednarodnega razvoja in krepi svoj status globalne tržne znamke. V zadnjih mesecih je mednarodna širitev dosegla nove dimenzije, saj je znamka zabeležila 7-odstotno rast prodaje v prvem polletju leta 2014, kar je več od rasti trga (+4 %).

 CITROEN-C3XR-spredaj

V središču te ofenzive je Kitajska, ki odslej predstavlja Citroënov največji trg, na katerem znamka proda več kot četrtino vseh svojih vozil. Tudi tam Citroën napreduje hitreje od trga v celoti, saj je prodajo do konca avgusta 2014 povečal za 19 %, medtem ko je rast trga znašala 12 %. Gibalo rasti je še vedno rastoča mreža z več kot 470 prodajnimi mesti, ki je v raziskavi JD Power 2014 o kakovosti storitev dosegla prvo mesto. Zahvala gre tudi uspehu izdelkov, kot sta C-Elysée in C4 L, ki dokazujeta, da se je Citroën znal predstaviti s konkretnim in po meri prilagojenim sodobnim odgovorom na pričakovanja teh novih strank.

c3xr-zadaj

C3-XR je zelo podoben konceptnemu avtomobilu, ki so ga predstavili aprila 2014 v Pekingu, in je plod oblikovalskega oddelka pri Citroënu, kjer so vanj vložili vse svoje znanje in ustvarjalnost, da bi izdelali športno terensko vozilo s prepoznavnim dizajnom, ki bo izražalo robustnost, eleganco in dinamičnost. Udobje, ki je Citroënov prepoznavni element, je na najvišji ravni po zaslugi zgledne kakovosti bivanja v vozilu, prostornega in prijetnega vozniškega mesta ter udobnega vzmetenja, ki se lahko primerja z najboljšimi limuzinami. Citroën C3-XR ponuja tudi najnovejše inovacije za lažjo uporabo v obliki tehnološke opreme (prostoročni dostop in zagon, kamera za vzvratno vožnjo, sistem proti spodrsavanju koles Grip Control …) in povezljivosti s telematskimi storitvami Citroën.

C3-XR, ki bo naprodaj od decembra, bodo izdelovali v kraju Wuhan in bo že v začetku na voljo z motorjem THP 160 S&S v kombinaciji z najsodobnejšim menjalnikom EAT6.