BRP Can-Am 2013

Motociklizem, Šport

Kanadski BRP za leto 2013 ne uvaja novih modelov štirikolesnikov, saj so aktualni dovolj izpopolnjeni, poročajo s proizvajalčeve baze. Nekaj sprememb pa je pri obliki, še več pa pri inovativnih tehničnih rešivah. Zato imajo modeli v prihajajočem modelnem…

Kanadski BRP za leto 2013 ne uvaja novih modelov štirikolesnikov, saj so aktualni dovolj izpopolnjeni, poročajo s proizvajalčeve baze.
 

Nekaj sprememb pa je pri obliki, še več pa pri inovativnih tehničnih rešivah. Zato imajo modeli v prihajajočem modelnem letu skoraj vsi novo šasijo druge generacije, ki pomeni izboljšanje voznih lastnosti, nadgrajene s Fox vzmetenjem. Skoraj vsi modeli so pridobili na moči, najzmogljivejši ATV-ji pa so opremljeni z najmočnejšim motorjem kar so jih kdaj videli serijski štirikolesniki – litrskim Rotaxovim dvovaljnikom s 60 kW. Za prepoznavnost in všečnost na “limited” commanderjih in MAX-ih skrbi nova na odrgnine odporna biserno bela barva, kot jo poznamo s trikolesnika Spyder Roadster. Za večjo funkcionalnost pa ima največji outlander snemljiv sedaj še udobnejši sopotnikov sedež, da lahko tudi štirikolesnik z najdaljšo medosno razdaljo uporabljamo kot enosedežnik.

D3AA662A-C999-11E1-B6D9-281566B94067

K temu pripada nova linija modnih oblačil in preprosto namestljivih praktičnih tehničnih dodatkov za večjo udobje – ki segajo od velike prednje maske z vetrno zaščito in vzvratnimi ogledali, do zajetnih torb za prednji in zadnji del štirikolesnikov. 

Outlander MAX 1000, 800R, 650, 500
 
Vsi Outlanderji, razen najmanjše različice 400, v sebi skrivajo nov SST okvir druge generacije, ki je bolj tog, ki preprečuje posedanje pri zaviranju in pospeševanju, omogoča boljši stik koles s tlemi in večji nadzor pri pospeševanju ter daje prostor novemu litrskemu dvovaljnemu pogonskemu agregatu. Ta se ponaša z 60 kW (82 KM) in velja za najmočnejši pogonski agregat med serijskimi štirikolesniki sploh. 800 kubični model jih ima deset manj, še enkrat toliko manjša je moč 650 kubičnega. Vsi pogonski sklopi ostajajo glede na konkurenco najmočnejši v svojem razredu, zanimivo pa je, da ima sedaj 650 kubični model toliko moči, kot nekdanja 800-tka. A nov tisoč kubični stroj ni le malo močnejša različica Outlanderja 800, saj nima le dvesto kubičnih centimetrov večjo prostornino, ampak povsem nove vozne lastnosti.
 
Dvajset centimetrov daljša medosna razdalja pri modelu MAX zagotavlja sopotniku sedenje pred zadnjo osjo in zato prijetnejšo terensko vožnjo. Sopotnik ima sedaj nov sedež z visoko hrbtno oporo in šest stopinjskim nagibom za blaženje tresljajev. Sedalo je oblikovano tako, da omogoča bolj naravni položaj nog, ki ga nadgrajujejo nagnjeni podporniki za stopala. In kar je najlepše, sedež je preprosto snemljiv, tako da lahko Outlanderja z najdaljšo medosno razdaljo kadar ne vozimo sopotnika spremenimo vozniku v prid.
 
Kdor želi bolj športno naravnan štirikolesnik bo posegel po opremi XT-P, ki se sedaj ponaša z nastavljivim plinskim vzmetenjem Fox in novimi lažjimi 12-palčnimi aluminijastimi platišči, ki skrbijo za kar najmanjšo nevzmeteno maso. Za večjo robustnost skrbijo odbijači spredaj in zadaj, pa tudi ščitniki rok na dirkaško oblikovanem krmilu. Prednja zapora diferenciala skrbi za neustavljivost, nova analogna digitalna armaturka pa za večjo preglednost.
 
Outlander MAX 1000 LIMITED
 
Outlander, ki se ponaša s pomenljivim imenom “Limited” se poleg vseh novosti klasičnega litrskega MAX-a blešči v biserno beli barvi, kot smo jo navajeni na Spyderju, le da je na štirikolesniku veliko bolj odporna na praske, ki jih lahko dobimo ob resni terenski vožnji. Omejena serija izstopa, saj ima zračno vzmetenje zadaj nastavljivo v šestih stopnjah s pomočjo katerih lahko izravnamo oziroma kompenziramo dodatno maso sopotnika. Kompresor, ki omogoča nastavitve višine pa lahko uporabimo tudi za polnjenje gum. Da se ne izgubimo skrbi nov model navigacijske naprave, da je vzdrževanje štirikolesnika preprostejše pa lažja dostopnost zračnega filtra.
 
Outlander 1000 X MR
 
X MR je brezkompromisni stroj, ki ne priznava omejitev in ovir. Že na prvi pogled je jasno za kak tip vozila gre, saj ima zračni filter in hladilnik nameščena na najvišje mesto, pred voznika na prednji prtljažnik. Trideset palčne gume na 14 palčnih platiščih pa imajo tak profil, da se zdi, da ta Outlander lahko plava. To je štirikolesnik, postavljen na MAX-ovo platformo, ki je bil narejen posebej za premagovanje blata in vode, lahko pa se seveda uporablja vsepovsod tam kjer ovire ustavijo običajna vozila. Je edini Can-Am, ki ima zračno nastavljivo vzmetenje na vseh štirih kolesih, kar omogoča dvig celotnega vozila za več kot pet centimetrov. Model z letnico 2013 je dobil litrski pogonski agregat in nov okvir druge generacije, s pomočjo katerih ostaja razred zase.
 

Commander 1000
 
9E73A5E2-C99A-11E1-8293-281566B94067“Side-by-side” križanec med štirikolesnikom in terenskim avtmobilom je dobil še eno avtomobilsko lastnost – servo volan, ki ta brezkompromisni “avtomobilček” dela prijaznejši za večino uporabnikov, še posebno pri vožnji po cesti. Terenske zmogljivosti še naprej ostajajo takšne kot pri štirikolesnikih, vključno z zaporo prednjega diferenciala. Vse različice razen najosnovnejšega modela 800, ki je prepoznaven po rdeči barvi, imajo nov tisoč kubični motor, izvedenka Limited, ki se ponaša z avdio sistemom in navigacijo pa je dobila biserno belo barvo, kot outlander MAX Limited.
 
Povzeto po besedilu Davida Stropnika