Brezplačen preizkus vožnje na Avtomobilskem SPA

Aktualno

V soboto bodo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem odprli vrata za vse članice AMZS. Omogočili jim bodo, da preverijo svoje vozniške spretnosti na poligonu.

V soboto bodo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem odprli vrata za vse članice AMZS. Omogočili jim bodo, da preverijo svoje vozniške spretnosti na poligonu. AMZS bo ob tej priložnosti prvič predstavil zbirko Vrednote v prometu, ki na letošnjem Avtomobilskem SPA-ju predstavljajo rdečo nit.

AMZS že četrto leto zapored organizira »Avtomobilski SPA za članice AMZS«. Dogodek je tudi tokrat namenjen vsem tistim voznicam, ki bi rade v sproščenem in zabavnem okolju preizkusile, nadgradile in izpopolnile svoje vozniške sposobnosti, se podučile o novostih s področja prometne varnosti in zabavale ob razvajanju strokovnjakov s področja zdravja, mode in lepote.

Letošnja osrednja tema so vrednote v prometu s predstavitvijo istoimenske zbirke, ki zaokrožuje AMZS jesensko akcijo Čas prijaznih voznikov. Sestavni del akcije je bil poziv voznikom, naj predstavijo situacije, ki jih v prometu motijo pri drugih voznikih oziroma bi jih lahko pri sebi izboljšali. Izluščili so 10 vrednot: kultura, spoštovanje, strpnost, uvidevnost, pozornost, treznost, potrpežljivost, prisebnost, obzirnost in pazljivost.

Avtomobilski SPA bo potekal v soboto, 29. marca, od 10. do 15. ure v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

AMZS-Avtomobilski-SPA-2013_poligon

V strokovnem delu dogodka, med 10. in 11. uro, bo potekala okrogla miza, na kateri bodo znane Slovenke govorile o vsakdanjih življenjskih situacijah, v katerih kot ženske odstopajo prednost. V pogovoru bodo sodelovale (po abecednem vrstnem redu) Angelca Likovič, komentatorka resničnostnih šovov in upokojena ravnateljica, Brigita Langerholc Žager, nekdanja uspešna atletinja in udeleženka Olimpijskih iger v Sydneyu in Pekingu, predsednica komisije športnikov pri OKS, dr. Lučka Kajfež Bogataj, klimatologinja in Nobelova nagrajenka za mir, Nuška Jerman Ben Amor, disciplinska sodnica AMZS šport, mag. Petra Čas, predsednica okrajnega sodišča Slovenj Gradec, dr. Romana Jordan, poslanka v Evropskem parlamentu ter Simona Mavsar, direktorica znamke Seat Slovenija.

V družabnem delu dogodka, med 11. in 15. uro, se bodo ob spoznavanju vrednot lahko voznice preizkusile na  poligonu z vozili Seat. Udeleženke dogodka pa se bodo lahko prepustile tudi sprostitvenim in lepotnim aktivnostim. Lepotni strokovnjaki bodo poskrbeli za ličenje, manikiro in oblikovanje pričeske, udeleženke bodo lahko pridobile modne nasvete ter spoznale ponudbo ostalih partnerjev s področja gibanja in zdrave prehrane. V času prireditve bo za zabavo in varstvo otrok poskrbljeno, seveda v duhu vzgoje o varnosti v prometu.