Brata Novak pred sezono 2015

Avtomobilizem, Reli, Slovenija

Brata Novak optimistično vstopata v sezono 2015. Starejši Aljoša si z Mitsubishijem želi prvo zmago za državno prvenstvo, mlajši Tim bo s Škodo Fabio R2 osredotočen predvsem na pokal Mitropa.  V letošnji slovenski avtomobilistični sezoni bosta ponovno med pomembnejšimi akterji brata Aljoša in Tim Novak, ki sta se z različnimi dirkalniki uspela dokazati že v […]

Brata Novak optimistično vstopata v sezono 2015. Starejši Aljoša si z Mitsubishijem želi prvo zmago za državno prvenstvo, mlajši Tim bo s Škodo Fabio R2 osredotočen predvsem na pokal Mitropa. 

V letošnji slovenski avtomobilistični sezoni bosta ponovno med pomembnejšimi akterji brata Aljoša in Tim Novak, ki sta se z različnimi dirkalniki uspela dokazati že v zadnjih sezonah. V novo leto stopata z novim dizajnom kombinezonov in svojih dirkalnih vozil. Mlajši Tim, ki se je uvrstil v elitno deseterico obetavnih voznikov letošnje FIA akademije, ostaja pri Škodi Fabii R2.

ŠKODA-FABIA-2015-TIM

Skupaj s sovoznikom Urošem Ocvirkom bosta vozila na relijih v sklopu pokala Mitropa. “Prav vseh relijev najbrž ne bova vozila, ciljava nekako na sedem dirk. Rad bi bil v vrhu razvrstitve novincev in pa seveda med dvokolesno gnanimi avtomobili. Svojevrsten izziv bodo tudi reliji, kjer sploh še nikdar nisem nastopil. Na znanih relijih pa bodo možnosti temu primerno višje,” je povedal Tim.

Še višji so cilji starejšega Aljoše Novaka, ki bo letos vendarle lahko sezono odpeljal z najetim Mitsubishi Lancerjem EVO9. To je seveda štirikolesno gnani dirkalnik, s katerim je Novak lani odlično nastopil na reliju v Idriji in tam tudi dobil dve hitrostni preizkušnji.

Pokazali smo našo konkuren nost. Cilji bodo letos zagotovo višji. Rad bi bil visoko č uvrš en v skupni razvrstitvi, želja pa je seveda tudi prva zmaga v skupni razvrstitvi za č državno prvenstvo. Marsikaj bo sicer odvisno tudi od konkurence. Sezono bi rad odpeljal brez ve jih nihanj,” je dejal Novak, ki mu bo zapiske tudi letos bral sovoznik Matej Čar.