Bosch nadaljuje širitev

Aktualno

Bosch v zadnjih letih nenehno širi proizvodnjo diskov in oblog. Položaj Boscha kot vodilnega proizvajalca originalne opreme pozitivno vpliva tudi na njegov prodajni program. Danes je v Boschev prodajni program vključenih več kot 1200 diskov.

616B582E-6079-11E0-91F2-383E65B94067Bosch v zadnjih letih nenehno širi proizvodnjo zavornih diskov in zavornih oblog. Položaj Boscha kot vodilnega proizvajalca originalne opreme pozitivno vpliva tudi na njegov prodajni program. Danes je v Boschev prodajni program vključenih več kot 1200 zavornih diskov in 900 zavornih oblog, poleg tega pa program obsega tudi ustrezne rezervne dele za skoraj vsa vozila na evropskem trgu.

 
Bosch z lastno proizvodnjo in nadzorom celotnega proizvodnega procesa, od razvoja prek izbire materialov do proizvodnje, v skladu z enotnimi standardi zagotavlja, da so vsi izdelki izdelani ob minimalnih odmikih ter da njihova visoka kakovost ostaja nespremenjena. Številni zavorni diski iz Boschevega prodajnega programa so izdelani iz mnogoogljičnega jekla. Ta siva zlitina z visoko vsebnostjo ogljika učinkoviteje razpršuje toploto, ki nastaja med zaviranjem (kar npr. zmanjšuje obrabo zavor), ter zagotavlja diskom boljšo toplotno prevodnost, voznikom pa več udobja. Številne diske z namenom zagotovitve preproste in varne menjave v delavnicah dobavljajo z ustreznimi pritrdilnimi vijaki.
 
Bosch ponuja v svojem prodajnem programu ustrezne zavorne obloge za vsa običajna vozila na evropskem trgu. Boscheve zavorne obloge se odlikujejo po odličnih lastnostih delovanja in visoki kakovosti, ne škripajo in so izjemno odporne proti obrabi. Zaradi kratkega časa, potrebnega za segrevanje, visoke odpornosti proti obrabi, tihega zaviranja brez vibracij in nespremenljivega zavornega učinka Boscheve obloge presegajo zakonske standarde, kot so na primer zahteve evropskega pravilnika o homologaciji ECE R90.