Bosch v letu 2012 in za kako naprej

Aktualno

Skupina Bosch je ta teden predstavila svoje poslovne rezultate in namere v letu 2013. V letu 2012 je v Sloveniji ustvarila kar 187 milijonov evrov prihodka od prodaje, vključno z nabavami znotraj Skupine Bosch. To je sicer rahel dvoodstotni padec v primerjavi z letom 2011, glavni krivec za to pa je, kot navajajo, počasna gospodarska […]

Skupina Bosch je ta teden predstavila svoje poslovne rezultate in namere v letu 2013. V letu 2012 je v Sloveniji ustvarila kar 187 milijonov evrov prihodka od prodaje, vključno z nabavami znotraj Skupine Bosch.

To je sicer rahel dvoodstotni padec v primerjavi z letom 2011, glavni krivec za to pa je, kot navajajo, počasna gospodarska rast. Prodaja na slovenskem trgu je dosegla 46 milijonov evrov. »Soočamo se z velikimi ekonomskimi preprekami na tržišču. A te nameravamo premagati z uvedbo novih tehnoloških rešitev in inovativnih izdelkov v Sloveniji,« je povedal Javier Gonzales Pareja, generalni direktor podjetja Bosch za regijo Adria. Skupina Bosch, vodilni svetovni ponudnik tehnologije in storitev, je v letu 2012 investirala kar 9 milijonov evrov v razvoj proizvodnje, predvsem v sektor Consumer Goods. Bosch sicer pri nas zaposluje 847 sodelavcev.

V minulem letu so na tržišče spravili več kot 100 inovacij. Med bolj zanimivimi je kosilnica, ki sama kosi travo. Veliko energije so vložili tudi v ogrevalno tehnologijo Junkers.

Avtomobiliste pa zagotovo najbolj zanima svoje področje. Tu so v inciativi Boschevega slovenskega oddelka Automotive Aftermarket skupraj zbrali skoraj 200 tehnikov iz mreže samostojnih servisnih delavnic, ki so bili deležni specializiranega usposabljanja na področju zavornih sistemov. Priznani Boschevi strokovnjaki so kot del Boschevih globalnih prizadevanj za večjo varnost v prometu izvajali predavanja in praktično usposabljanje za pogodbene serviserje. Poudarek je bil na zamenjavi komponent zavornega sistema, pri tem pa se ohranijo vsi kriteriji delovanja. Poleg tega so jim predstavili dva nova sistema klimatizacije na slovenskem trgu.

Javier Gonzalez Pareja, generalni direktor podjetja Bosch za regijo Adriatic

Javier Gonzalez Pareja, generalni direktor podjetja Bosch za regijo Adriatic

Skupina Bosch pa bo v letošnjem letu finančno pomagala tudi v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Soča pri opremljanju nove senzorične sobe v URI Soča. K temu dejanju vabijo tudi ostala slovenska podjetja.

V letu 2013 sicer Bosch na svetovnem trgu načrtuje rast prodaje 2-4 odstotke.