Bosch hollywoodsko fantastiko spremenil v stvarnost

Zanimivosti

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je filmska industrija sanj – Hollywood, posnela akcijsko serijo Knight Rider, v kateri nastopa avtomobil Pontiac Firebird Trans Am, poimenovan K.I.T.T., ki govori in, kar je še pomembneje, vozi sam. Skoraj 30 let pozneje samodejna vožnja ni samo televizijska fantastika. Bosch je svoje rešitve predstavil na sejmu inteligence v vozilih v sklopu sejma […]

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je filmska industrija sanj – Hollywood, posnela akcijsko serijo Knight Rider, v kateri nastopa avtomobil Pontiac Firebird Trans Am, poimenovan K.I.T.T., ki govori in, kar je še pomembneje, vozi sam.

Skoraj 30 let pozneje samodejna vožnja ni samo televizijska fantastika. Bosch je svoje rešitve predstavil na sejmu inteligence v vozilih v sklopu sejma potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu (6.–9. januar 2015).

Predpostavljajo, da po vsem svetu vsako leto v prometnih nesrečah izgubi življenje 1,3 milijona ljudi, številke pa rastejo. V 90 odstotkih primerov je vzrok za nesrečo človeška napaka.

Od predvidevanja nenadnega zaviranja do pomoči v prometnih zastojih Olajšanje dela v kritičnih prometnih situacijah lahko voznikom reši življenje. Raziskave kažejo, da bi bilo samo v Nemčiji mogoče preprečiti do 72 odstotkov vseh trčenj od zadaj, ki se zaključijo usodno, če bi bili vsi avtomobili opremljeni z Boschevim sistemom za predvidevanje nenadnega zaviranja.

Vozniki lahko varno in z minimalno količino stresa prispejo na cilj, če uporabljajo Boschevega asistenta za pomoč v prometnih zastojih. Pri hitrosti do 60 kilometrov na uro asistent samodejno zavira v gostem prometu, pospešuje in zadrži avtomobil na enem pasu.

bosch-in-bmw

Senzorji so oči in ušesa avtomobila

Samodejna vožnja vpliva na vsak del avtomobila, pogonski sklop, zavore, upravljanje in zahteva izredno strokovnost sistema. Utemeljen je na senzorjih, ki uporabljajo radar ter video in ultrazvočno tehnologijo. Bosch jih že več let proizvaja na milijone. Zmogljiva programska oprema in računalnik obdelujejo pridobljene informacije in zagotavljajo zanesljivo in ekonomično samodejno gibanje vozila v prometu.
Ko bodo vozila postopoma prevzemala vse več nalog med vožnjo, bodo morali tudi sistemi, ki so nujno potrebni za varnost, kot so npr. zavore in upravljanje, zadovoljiti posebne zahteve. Če se ena izmed teh komponent pokvari, je za zagotavljanje maksimalne razpoložljivosti potreben rezervni sistem. Bosch že ima takšen rezervni sistem za zavore: iBooster, elektromehaničen ojačevalec zavorne sile. Tako iBooster kot tudi sistem za kontrolo zavor ESP (elektronski program stabilnosti) sta bila razvita zaradi zaviranja avtomobila, neodvisno drug od drugega, brez potrebe po posredovanju voznika.

bosch-novost

iBooster: potreben za samodejno vožnjo

iBooster izpolnjuje bistvene zahteve glede samodejne vožnje. Ojačevalec zavorne sile samostojno in trikrat hitreje kot sistem ESP poveča pritisk zavor. Če sistem za predvidevanje nenadnega zaviranja prepozna nevarno situacijo, se vozilo veliko hitreje zaustavi. Istočasno lahko iBooster zagotovi nežno zaviranje, ki je potrebno za samodejno kontrolo razmika ACC, vse do popolne zaustavitve. Poleg tega je skoraj neslišen. iBooster je tudi ključni del hibridnih in električnih avtomobilov. Eden izmed razlogov za to je dejstvo, da za delovanje ne potrebuje vakuuma, ki ga je drugače treba pripraviti v zapletenem postopku s pomočjo motorja z notranjim zgorevanjem ali z vakuumsko črpalko. Drugi razlog je dejstvo, da lahko ojačevalec zavorne sile skupaj z elektronskim programom stabilnost ESP-jev (posebno zasnovanim za hibridna in električna vozila) povrne skoraj vso energijo za zaviranje in jo pretvori v električno energijo, kar podaljša radij gibanja električnega vozila. Zaradi iBoosterja se lahko skoraj vsi tipični prometni zastoji izkoristijo za vračanje maksimalne energije zaviranja v električni motor hibridnega ali električnega vozila. Če mora avtomobil hitro zavreti ali če generator ne more zagotoviti potrebnega zavornega navora, ojačevalec zavorne sile na običajen način, s pomočjo glavnega zavornega bata ustvarja potreben dodaten pritisk zavor.