Bonaca 2013 uspešno zaključena

Aktualno, Saloni

Pet sončnih dni, sejemske premiere več sto svetovnih in domačih priznanih blagovnih znamk, dokazujejo, da se na področju navtike, karavaninga in kampinga dogaja in, da se trg razvija, kot pri naših sosedih.

Pet sončnih dni, sejemske premiere več sto svetovnih in domačih priznanih blagovnih znamk, dokazujejo, da se na področju navtike, karavaninga in kampinga dogaja in, da se trg razvija, kot pri naših sosedih.

Mednarodni salon Bonaca je svoja jadra razprl v eni izmed najlepših marin severnega Jadrana, Marini Portorož, letos s še bolj obogatenimi sejemskimi vsebinami, inovacijami s področja zelene energije, mobilnih tehnologij, ter medsebojnega povezovanja slovenskih turističnih regij.

adria karavaning avtodom dakar 2013Število razstavljavcev, ki je na razvejanem salonu predstavljalo več sto blagovnih znamk s tega področja, dokazuje da so sinergije in medsebojno sodelovanje na edini tovrstni sejemski prireditvi pri nas, ključ, ki odpira vrata uspehom in novim priložnostim. Da je salon Bonaca priložnost novih poslovnih odnosov dokazuje tudi več kot dvesto vozil v karavaning kampu, prisotnost priznane blagovne znamke Adria, ki letos na otoku sredi Marine Portorož predstavlja celotno paleto modelov. Več tisoč obiskovalcev je lahko nekatere izmed priznanih slovenskih in tujih razstavljenih blagovnih znamk prvič videlo prav na salonu Bonaca. Piko na i celotnemu sejemskemu dogajanju so dodale še obsejemske prireditve s specializiranimi vsebinami . V času trajanja salona Bonaca je potekal tudi teden mobilnosti in številni razstavljavci so svoje predstavitve prilagodili tudi trendu ekoloških in zelenih tehnologij.

polymobil bonaca 2013Tadej Puntar, direktor sejma je pod črto sejemskih aktivnosti povedal: »V času Bonace je kratka slovenska obala postala velika kot ves Jadran, prizorišče Marine Portorož pa središče navtike, kampinga in karavaninga ter bogate turistične ponudbe. Slovenski prostor sejem tovrstne oblike potrebuje, število obiskovalcev na mednarodnem salonu Bonaca dokazuje, da smo ta manko zapolnili tudi s tem, da pod isto streho združujemo več med seboj sorodnih si panog. Z letošnjim tematsko razvejanim sejmom in nadgrajenimi vsebinami smo izpolnili naša pričakovanja in z današnjim dnem že razmišljamo kako jih bomo naslednje leto še presegli. Najavljamo že precej večjo prireditev, ki bo po novem zapolnila celotno regijo, z vključevanjem držav bivše Jugoslavije, naših sosed, predvsem pa Avstrije in severnega dela Italije. Ta ideja izvira predvsem iz nepričakovanega obiska kar nekaj vodilnih akterjev evropskega karavaninga, ki so potrdili svojo prisotnost že na naslednji Bonaci, saj smo Marino Portorož prepoznali za pravo lokacijo promocije svojih produktov za omenjeno področje.«

Salon Bonaca je v Sloveniji pokazal, da ni važno koliko kilometrov obale ima, ampak da lahko s tako specializiranimi sejemskimi prireditvami in pa spremljajočimi dogajanji pokaže turistično privlačnost Slovenije tudi za najzahtevnejše goste. Razstavljavci plovil, počitniških vozil, zelenih tehnologij in ostalega so letos dokazali, da lahko 40 kilometrov dolgo obalo raztegnejo na ves Mediteran.