Bolt prodaja zlatega Nisssana GT-R

Aktualno

Najhitrejši zemljan in olimpijski prvak v sprintu Usain Bolt, si je s strastjo in instinktom za velike zmogljivosti zastavil nov izziv. Dosegati želi rekordne zmogljivosti v sodelovanju z Nissanovimi inženirji pri razvoju posebne različice GT-R Bolt.

Najhitrejši zemljan in olimpijski prvak v sprintu Usain Bolt, si je s strastjo in instinktom za velike zmogljivosti zastavil nov izziv.

 
Dosegati želi rekordne zmogljivosti v sodelovanju z Nissanovimi inženirji pri razvoju posebne različice GT-R Bolt.
 
C3F1BF02-182D-11E2-86C2-E7A465B94067
 
Po svetovnih rekordih in številnih medaljah, med katere sodijo seveda tudi tiste na nedavni olimpijadi v Londonu, je Bolt sklenil poseben poslovni dogovor z  Nissanom. Z njim bo vlogo ambasadorja znamke razširil z razvojem posebne izvedenke avtomobila GT-R, največje hitrost 315 km/h, s katerim bo postal častni »Director of Excitement«. Tako bo na nov, vznemirljivo prepričljiv način pomagal dosegati marketinške cilje znamke na globalni ravni.
 
Kot priznanje izjemnemu prispevku športu in njegovemu navdušenju nad avtomobili je glavni izvršni direktor Nissana Boltu predal izviren GT-R zlate barve, ki bo prodan na dražbi s katero bodo zbirali sredstva za Fundacijo Usain Bolt.
 
Sredstva zbrana s spletno dražbo (podrobnosti o njej bodo objavljene v drugi polovici oktobra) bodo namenjena vzpostavljanju šolskega in kulturnega okolja za zagotavljanje večjih in bolj enakopravnih možnosti mladim na Jamajki, domovini olimpijskega prvaka.
 
Edinstven GT-R z Boltovim podpisom in posebej izdelanimi zaključki v notranjosti iz čistega zlata, bo postavljen na dražbo na osnovi platforme spletnih dražb eBaya.
 
Poglobitev sodelovanja z Nissanom sovpada z Boltovo najavo, da bo branil naslove olimpijskega zmagovalca tudi na letnih olimpijskih igrah v Riu de Janeriu.
 
V sodelovanje Bolta in Nissana sodi tudi testiranje različnih izvedenk GT-R, ki jih je sprinter opravil na domači testni progi družbe blizu Oppame na Japonskem. Njegovi reakcijski čas, pospeševanje in drugi parametri njegovega vozniškega znanja bodo uporabljeni pri razvoju posebnega Bolt GT-R, za njegovo osebno rabo.
 
Poleg tega bo Bolt z Nissanovimi produktnimi strokovnjaki sodeloval tudi pri zasnovi in izdelavi posebne, omejene serije GT-R. Avtomobile iz nje bo mogoče naročiti na trgih, kjer je avtomobil v redni prodaji znamke. Podrobnosti tega sodelovanja bodo javnosti sporočene naknadno.
 
Bolt, ki ga je na tokijskem letališču Narita pričakal in v GT-R odpeljal voznik F1 Mark Webber, bo v bodoče sodeloval tudi v globalni Nissanovi kampanji »WHAT IF_«.
 
Kampanja izpostavlja Nissanove najbolj prepoznavne izdelke in napredne tehnologije na velikih plakatih na letališčih po vsem svetu, kot sestavni del srednjeročnega poslovnega načrta družbe Power 88. Načrt kot cilj postavlja doseganje osemodstotnega tržnega deleža in osemodstotno stopnjo dobička iz poslovanja.