Bolj izjemen kot prej: novi BMW X6

Aktualno, Novosti

BMW X6 je prvi Sports Activity Coupé na svetu. Kombinacija športne dinamike in vsestranskosti bo od spomladi 2012 na voljo z novo dimenzijo privlačnosti. Selektivne spremembe v obliki in inovativna oprema izpopolnjujejo profil…

BMW X6 je prvi Sports Activity Coupé na svetu.

 
F3DB14CE-47FA-11E1-89A2-8B3F65B94067Kombinacija športne dinamike in vsestranskosti bo od spomladi 2012 na voljo z novo dimenzijo privlačnosti. Selektivne spremembe v obliki in inovativna oprema izpopolnjujejo profil BMW X6 kot edinstveni model znotraj premium segmenta avtomobilov s štirikolesnim pogonom.
 
Njegovo trajno in neomajno priljubljenost gre pripisati izraziti obliki, ki združuje atletske in elegantne linije kupeja s suverenim značajem modela BMW X. Poleg tega pa tudi fascinantnemu voznemu doživetju, ki ga zagotavljajo močni bencinski in dizelski motorji z vgrajeno tehnologijo BMW TwinPower Turbo in inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive (vključuje Dynamic Performance Control).
 
Od vstopa na trg je bilo v približno treh letih prodanih več kot 150.000 vozil Sports Activity Coupé – številka, ki precej presega prvotne načrte. Visoko povpraševanje po BMW X6 na svetovnih avtomobilskih trgih je prava potrditev uspeha nenavadnega avtomobilskega koncepta Sports Activity Coupé.
 

Poudarki spredaj in zadaj

Spremenjeni detajli sprednjega dela dajejo novemu X6 videz, ki sporoča športnost in suvereno premoč. Luči za meglo (osnovna oprema) so zdaj umeščene v mat obrobe v zgornjem delu zunanjih odprtin za vstop zraka. Višja in obenem bolj bočna lega poudarja širino vozila. Zaradi vpadljivega tridimenzionalnega dizajna okvirja in na novo oblikovanih prečk z nagnjenostjo proti spodnjemu delu, deluje rešetka hladilnika v obliki ledvičk BMW opazno pri pogledu sprednjega dela vozila.
 
Novi BMW X6 je prvo vozilo v svojem segmentu, ki je poleg dvojnih ksenonskih žarometov (osnovna oprema) na voljo tudi s prilagodljivimi snopom žarometov z LED tehniko. Svetlo bela svetloba zagotavlja optimalno vidljivost, medtem ko predstavlja zelo kakovosten videz novo interpretacijo dvojnih okroglih žarometov, ki so značilni za premium blagovno znamko. Tridimenzionalno oblikovani svetlobni elementi v obliki krogov prilagodljivih LED žarometov so izrazito poravnani zgoraj in spodaj, medtem ko so na zgornjem robu prekriti z LED akcentno lučjo.
 
V novem BMW X6 M so prilagodljivi LED žarometi na voljo v ponudbi osnovne opreme.
 
Z na novo oblikovanimi enotami zadnjih luči z LED tehniko, ima močan zadek novega BMW X6 bolj intenzivno obliko. Zadnje luči so zdaj v obliki dveh LED svetlobnih elementov, kar ustvarja značilen nočni dizajn blagovne znamke s harmonično sijočo svetlobo. Dejstvo, da so svetlobna telesa zadnjih luči poravnana horizontalno in da se raztezajo široko v bok karoserije, poudarja širino vozila in tekoč prehod med bočnim delom in zadkom.
 

Dodatki v programu zunanjih barv, lahkih aluminijastih pla-tišč in usnjenega oblazinjenja

0607DB46-47FB-11E1-859B-8B3F65B94067Program zunanjega lakiranja za novi X6 vključuje dve nekovinski in osem kovinskih barv, vključno s kovinsko Marrakech Brown, kovinsko Orion Silver in kovinsko Midnight Blue. Ponudba osnovne opreme novega X6 vključuje tudi 19-palčna lahka aluminijasta platišča. BMW X6 xDrive 50i z bencinskim osemvaljnikom je opremljen z novimi 19-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči double spoke v dvobarvni izvedbi. Dodaten izbor lahkih platišč je dopolnjen z 20-palčno različico Y-spoke v dvobarvni izvedbi. Dodatna oprema za vse modele BMW X6 je pokrov motorja z izrazito oblikovano izboklino (powerdome), ki dodatno poudarja močan videz terenskega kupeja.
 
Oblazinjenje v usnju Nevada (osnovna oprema) je zdaj na voljo tudi v barvi Vermilion Red. Ekskluzivno usnje Nappa z razširjenim obsegom vključuje izbor med barvami Black in Ebony White. V osnovni konfiguraciji je BMW X6 na voljo kot štirisedežni model. Zadnja sedežna klop za tri potnike je na voljo dodatno. Prostornina prtljažnika Sports Activity Coupé znaša 570 litrov, medtem ko se lahko ta pri zloženih naslonjalih zadnjih sedežev poveča do 1.450 litrov. 
 

Motorji

E43357F2-47FA-11E1-8DB7-8B3F65B94067Bencinski in dizelski motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki so na voljo za BMW X6, razvijajo impresivno vlečno moč in zgledno nizko porabo goriva. V8 motor v BMW X6 xDrive50i razvije 300 kW (407 KM), medtem ko zagotavlja vrstni bencinski 6-valjnik v BMW X6 xDrive35i z 225 kW (306 KM) vrhunsko športno zmogljivost. Vrstni dizelski 6-šestvaljnik v modelih BMW X6 xDrive40d in BMW X6 xDrive30d mobilizira 225 kW (306 KM) oziroma 180 kW (245 KM). Poleg športnega razvoja moči navdušujeta oba motorja tudi s svojo učinkovitostjo: 7,5 litra na 100 km za BMW X6 xDrive40d in 7,4 litra na 100 km za BMW X6 xDrive30d (glede na testni cikel EU).
 
Za nadaljnje zmanjševanje dušikovih oksidov (NOx) v izpušnih plinih je lahko BMW X6 xDrive30d dodatno prav tako opremljen s tehnologijo BMW BluePerformance (od spomladi 2012). Poleg osnovnih komponent filtra za trde delce, ki ostajajo pri zgorevanju dizelskega goriva in oksidacijskega katalizatorja, se uporabljata tudi sistem AdBlue z vbrizgavanjem raztopine uree (sečnina) in zbiralni katalizator NOX, ki razgrajuje žveplov dioksid in dušikove okside. Vse to pomeni, da vozilo že izpolnjuje zahteve emisijskega razreda EU6, ki stopi v veljavo leta 2014.
 
Dodatna modelna različica, ki temelji na novem BMW X6, je prav tako pripravljena za vstop na trg. X6 M50d s paketom BMW M Performance postavlja nov mejnik za vlečno moč in učinkovitost z na novo razvitim vrstnim dizelskim 6-valjnikom z močjo 280 kW (381 KM). Edinstveno trojno turbinsko polnjenje omogoča najmočnejšemu vrstnemu dizelskemu šestvaljniku serijske proizvodnje na svetu potisno silo, ki je na voljo kmalu po zagonu in se linearno stopnjuje do območja visoke vrtilne frekvence motorja. Njegov največji navor znaša 740 Nm. Eden izmed dejavnikov, ki prispeva k učinkovitosti – zlasti v povezavi z razvojem moči – je nova generacija neposrednega vbrizgavanja dizelskega goriva preko skupnega voda (Common Rail).
 
Navsezadnje pa svoj izdelek ponuja tudi program BMW M GmbH (specialisti za visokozmogljive športne avtomobile): BMW X6M z vgrajenim V8 in razvojem 408 kW (555 KM) je prav tako deležen prednosti preciznih izboljšav na področju dizajna in opreme. BMW X6 M, ki je opremljen s 6-stopenjskim M športnim avtomatskim menjalnikom, poudarja svoj individualni status z opremo, kot je posebej raz-vita tehnologija podvozja.