Boj med dirkači se nadaljuje

Motociklizem, MotoGP, Šport

Sedaj je potrjeno. Kot pišejo vsi tuji mediji, se bosta tako Lorenzo kot Pedrosa prikazala na dirkališču v Laguni Seci. Vsekakor to pomeni da bosta tudi nastopila.

Sedaj je potrjeno. Kot pišejo vsi tuji mediji, se bosta tako Lorenzo kot Pedrosa prikazala na dirkališču v Laguni Seci. Vsekakor to pomeni da bosta tudi nastopila.

Dirkača Yamahe (Lorenzo) in Honde (Pedrosa) sta veljala za najresnejša dirkača za naslov prvaka. Lanskoletni prvak Lorenzo, je bil vsekakor pod pritiskom da zadrži svoj naslov, nič kaj lažjega dela pa ni imel ”večno drugi” Pedrosa, ki si je želel končno osvojitev naslova.

Ko je že kazalo da bo Pedrosa v primerjavi z Lorenzom pridobil nekaj točk in mu v skupnem seštevku pobegnil, je doživel padec, izpustil dirko za VN Nemčije, in tako je Marc Marquez, moštveni kolega dirkača Honde, prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Trenutno je Marquez dve točki pred Pedroso. Za njim pa zaostaja za devet točk dirkač Yamahe, Lorenzo. Vsekakor nas veseli, da se je Marquez, ki je kot novinec prišel v Tovarniško moštvo MotoGP Honde iz Moto2, izkazal se kot pravi dirkač, in že v prvi sezoni niza rezultate, ki bi jih želel osvajati vsak dirkač.

Marquez, s svojimi 20 leti vsekakor obljublja da nam bo še dolgo dvigoval pritisk in veseli smo lahko da se je ponovno priključil karavani MotoGP dirkač, kot je bil Valentino Rossi. Rossi, ki je na zadnjih dveh dirkah stal na zmagovalnem odru, in to enkrat na najvišji stopnički, s svojimi izkušnjami sigurno lahko posega po vrhunskih rezultatih na dirki ki nas čaka. Predvsem glede na to da sta Lorenzo in Pedrosa še vedno poškodovana, in glede na to da je Rossi kar štirikrat stal na odru za zmagovalce na dirkališču Laguna Seca, ne dvomimo v to da se tudi tokrat ne more potegovati za stopničke. Če ne celo za zmago. Saj Marquez, ki velja prav tako za favorita, v razredu Moto2, ni dirkal na omenjenem dirkališču, kar je definitivno prednost za ostale dirkače.

Zavedati pa se moramo, da je Marquez eden izmed tistih dirkačev, ki se zelo hitro privaja steze, in obnašanje motocikla na njej. Počakajmo na treninge, in hitro bomo videli kako napet bo konec tedna.

Vsekakor želimo dirkačem da vsi končajo dirko, in da bomo videli na stezi prave dirkaške boje, do zadnjega ovinka.

Foto: uradne facebook strani