BMW najbolj trajnostno podjetje

Aktualno

BMW Group je bil znova imenovan za najbolj trajnostno avtomobilsko podjetje glede na razvrstitev na lestvici, ki jo je družba SAM Group 8. septembra 2011 objavila za indekse trajnostnega razvoja DJSI (Dow Jones Sustainability Indexes). BMW je tako…

BMW Group je bil znova imenovan za najbolj trajnostno avtomobilsko podjetje glede na razvrstitev na lestvici, ki jo je družba SAM Group 8. septembra 2011 objavila za indekse trajnostnega razvoja DJSI (Dow Jones Sustainability Indexes).

 
55F0874E-40DF-11E0-B815-95C465B94067BMW je tako na lestvici trajnostnega razvoja že sedmo leto najuspešnejši avtomobilski proizvajalec na svetu, ki je tudi edino podjetje v avtomobilskem sektorju, ki je na seznamu te pomembne skupine trajnostnih indeksov prisotno vsako leto od ustanovitve leta 1999.
 
“Uspeh BMW Group je grajen na dolgoročnem pristopu in odgovornih dejanjih. V izjemno zadovoljstvo nam je, da smo znova prejeli to laskavo priznanje uglednih indeksov trajnostnega razvoja Dow Jones Sustainability Indexes,” je povedal Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora BMW AG. “Biti na vrhu lestvice v svojem sektorju sedmo leto zapored je dejstvo, ki poudarja našo korporativno strategijo in pristop. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem našim 95.000 zaposlenim, ki so s svojim vsakdanjim delom in predanostjo doprinesli k temu napredku,” je dodal Reithofer.
 
Dolga zgodovina trajnostnega razvoja Trajnostni razvoj je sestavni del korporativne strategije BMW Group. Podjetje je že leta 1973 imenovalo pooblaščenca za okolje – prvi v avtomobilski industriji. Od tega trenutka naprej je podjetje sistematično izboljševalo svoj koncept trajnostnega razvoja. Leta 2009 je bil korporativni trajnostni razvoj uveljavljen kot korporativni cilj na ravni podjetja. Danes odbor za trajnostni razvoj, ki se ukvarja s trajnostnimi vprašanji in ki ga sestavljajo vsi člani upravnega odbora, določa strateško razporeditev preko zavezujočih internih ciljev, medtem ko izvršilni odbor za trajnostni razvoj tlakuje pot za izvedbo v pomembnih oddelkih.