BMW: Vodstvo v premium segmentu

Aktualno, Poslovno

Na nedavni novinarski konferenci je generalni direktor BMW Group Slovenija predstavil rezultate podjetja za leto 2012 in strategijo poslovanja za v prihodnje. BMW Group je v letu 2012 globalno dosegel doslej najboljši rezultat prodaje na letni ravni s skupno 1.845.186 prodanimi vozili BMW, MINI in Rolls-Royce po vsem svetu. Vse tri znamke so beležile rekordno […]

Na nedavni novinarski konferenci je generalni direktor BMW Group Slovenija predstavil rezultate podjetja za leto 2012 in strategijo poslovanja za v prihodnje.

lothar schupet bmw group slovenija 2013BMW Group je v letu 2012 globalno dosegel doslej najboljši rezultat prodaje na letni ravni s skupno 1.845.186 prodanimi vozili BMW, MINI in Rolls-Royce po vsem svetu. Vse tri znamke so beležile rekordno prodajo skozi celo leto in podjetje je tako utrdilo svoj položaj kot vodilni dobavitelj vozil na globalni ravni v premium segmentu.

V Sloveniji je leta 2012 bilo registriranih 1.306 vozil BMW, 186 vozil MINI in 207 motornih koles BMW Motorrad. Leto 2013 je podjetje BMW Group Slovenija začelo uspešno in sicer z vodilnim mestom v premium segmentu vozil.

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, je pojasnil, »v ospredju vsega, kar počnemo so naše stranke. Ključ uspeha in glavni cilj BMW Group Slovenija tako ostaja zadovoljstvo strank.« BMW Group Slovenija gradi svojo strategijo poslovanja in nastopa na trgu ravno na tem. Pri uresničevanju strategije izpostavljajo tri ključne stebre: odlične produkte, uspešno trgovsko mrežo in dobro organiziranost poslovanja, prilagojeno razmeram na trgu.

Schupet je na novinarski konferenci napovedal številne produktne novosti, ki prihajajo na slovenski trg v letu 2013, med njimi je izpostavil modele BMW serije 3 Gran Turismo, MINI Paceman in motorno kolo BMW R 1200 GS.

BMW Group Slovenija vlaga veliko truda in virov za podporo trgovski mreži in aktivnostim, ki jih imajo pooblaščeni prodajalci in serviserji. BMW Group Slovenija je svojo tržno strategijo prilagodil trenutnemu zahtevnemu ekonomskemu obdobju tudi s po meri prilagojenimi in konkurenčnimi ponudbami tako za posamične kot korporativne stranke.

Trajnostna usmeritev in družbena odgovornost tudi v Sloveniji

BMW Group Slovenija kot angažirano družbeno odgovorno podjetje podpira trajnostno naravnane aktivnosti v Sloveniji. BMW Group Slovenija je tudi ponosni partner BMW Eko regate na Bledu, ki je edinstven projekt, saj trajnostno povezuje poslovni svet s športom in izobraževanjem.

Na novinarski konferenci so izpostavili tudi sodelovanje na športnem področju. Med večjimi projekti v 2013 so izpostavili tudi EuroBasket 2013, ki se bo v Sloveniji odvijal med 4. in 22. septembrom 2013. Promocijo slovenskega športa in blagovne znamke uspešno združujejo tudi z ambasadorji znamk kot so odlični smučar prostega sloga Filip Flisar in slovenska biatlonska reprezentanca.