BMW serije 4 tudi pri nas

Aktualno, Novosti

Na slovenski trg je včeraj, v soboto, 5. oktobra 2013 prispel povsem nov BMW serije 4 Coupé. Vozila so bila predstavljena pri pooblaščenih trgovcih BMW po vsej Sloveniji. Za vas objavljamo tudi celotni cenik za model BMW serije 4 Coupé.

Na slovenski trg je včeraj, v  soboto, 5. oktobra 2013 prispel povsem nov BMW serije 4 Coupé. Vozila so bila predstavljena pri pooblaščenih trgovcih BMW po vsej Sloveniji.

bmw-4

Novi BMW serije 4 Coupé naznanja začetek novega coupé obdobja pri BMW. Lansiran kot četrta generacija športnega, srednje velikega BMW Coupé, novi BMW serije 4 Coupé uteleša resnično bistvo estetske privlačnosti in dinamike v premuim razredu. S svojimi stilnimi elementi napoveduje močno navzočnost na cesti, izjemno dinamično stabilnost in veliko užitka v vožnji. Novi BMW serije 4 Coupé resnično predstavlja pojem uravnoteženosti razmerij ter najnovejše poglavje na področju razvoja. »4« v nazivu napoveduje novo ero za Coupé, obenem pa ne poudarja le edinstvene oblike, ampak tudi večjo tehnično raznolikost od sorodnih modelov BMW serije 3.

 BMW serije 4 Coupé

Novi BMW serije 4 Coupé je opazno širši in ima večjo medosno razdaljo kot BMW serije 3 Coupé, njegova dinamično razpotegnjena coupé silhueta pa se nagiba precej bližje cestišču. Skupaj s tipičnimi nizkimi previsi, dolgim pokrovom motorja in nazaj pomaknjeno potniško kabino s tekočo linijo strehe ponuja silhueta BMW serije 4 Coupé popolno vizualno harmonijo. Izredno markanten sprednji del vozila – s svojimi značilnimi oblikovnimi elementi BMW, kot so dvojne ledvičke, dvojni okrogli žarometi ter velika odprtina za zrak na sprednjem odbijaču – ponosno izkazuje sorodstvene vezi z BMW serije 3. Vseeno pa bolj športna interpretacija BMW serije 4 Coupé prav tako poudarja svoje dinamične kvalitete. Novi element BMW serije 4 Coupé so zračniki, ki so nameščeni proti zadnjemu delu sprednjih obokov koles in zmanjšujejo zračni upor na tem delu vozila. Močni oboki koles in širok kolotek posebej opazno prispevajo k obliki zadka s poudarjenimi horizontalnimi linijami.

Športne dvovratne modele bodo ob vstopu na trg poganjali naslednji motorji: šestvaljni vrstni bencinski motor v BMW 435i Coupé, štirivaljna bencinska pogonska enota za BMW 428i Coupé ter štirivaljni dizelski motor za BMW 420d Coupé. Vsi motorji vključujejo najnovejšo tehnologijo BMW TwinPower Turbo in pokrivajo spekter moči od 135 kW/184 KM do 225 kW/306 KM. Ti najsodobnejši motorji pa ne ponudijo BMW serije 4 Coupé le izjemnega pospeška in agilnosti, ampak prav tako združijo moči z inteligentnim konceptom lahke konstrukcije in zagotovijo dodatno izboljšanje vozne dinamike ter zmanjšajo porabo goriva. Novembra se sedanji zasedbi motorjev za modelno serijo BMW serije 4 pridružujejo tri različice. BMW 435d Coupé bo zapeljal na ceste kot najzmogljivejša različica novega dvovratnega modela. Njegov 230 kW/313 KM šestvaljni vrstni dizelski motor v sklopu osnovne opreme združi moči z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki bo v sklopu dodatne opreme na voljo tudi za BMW 420i Coupé in BMW 420d Coupé.