BMW serije 3 z nagrado »Zlati volan« 2012

Aktualno

Šesta generacija, peta zmaga: novi BMW serije 3 je zmagal v izboru »Zlati volan« 2012. Najnovejša različica športne limuzine se je znašla na vrhu v kategoriji srednji in višji razred vozil, s čimer je novi BMW serije 3 osvojil pomembno lovoriko že petič v zgodovini obstoja modela.

Šesta generacija, peta zmaga: novi BMW serije 3 je zmagal v izboru »Zlati volan« 2012, ki jo podeljujeta reviji »Auto Bild« in »Bild am Sonntag«.
 

Najnovejša različica športne limuzine se je znašla na vrhu v kategoriji srednji in višji razred vozil, s čimer je novi BMW serije 3 osvojil pomembno lovoriko že petič v zgodovini obstoja modela.

A931143A-42B6-11E1-A7C6-E5F865B94067

Norbert Reithofer, predsednik uprave BMW AG, je prevzel prestižno nagrado na svečani gala prireditvi v Berlinu. Tretje mesto v kategoriji »Kabrioleti in Coupéji” si je prislužil BMW serije 6 Gran Coupé.  Žirija je odločila tudi, da trenutni marketinški kampanji BMW xDrive podeli nagrado »Oglaševalski Zlati volan« 2012, ki jo je prevzel direktor prodaje BMW AG Ian Robertson. Glede na vse podeljene nagrade, je podjetje BMW postalo najuspešnejše avtomobilsko podjetje v letošnjem tekmovanju za nagrado »Zlati volan«.
 
BMW serije 3 se že več kot trideset let redno uvrščena med zmagovalce nagrade “Zlati volan”. Pravzaprav ni noben drug model prejel nagrade pogosteje kot BMW serije 3, ki se trenutno predstavlja s svojo šesto generacijo. Uspeh serije 3 se je začel leta 1978, kateremu so v nadaljevanju sledile nagrade leta 1991, 1994 in 1998. Med tem pa je BMW serije 3 postal najbolje prodajano premium vozilo na svetu. »Verjamem, da se uspeh BMW serije 3 skriva v tem, da je bila začetnik športnih limuzin srednjega razreda in odlično pooseblja značaj BMW s svojo dinamično zmogljivostjo, učinkovitostjo in estetskim videzom,« je dejal Norbert Reithofer po prejemu nagrade.
 
Novi BMW serije 3 limuzina je od februarja 2012 že v prodaji po celem svetu, in nudi ne le izjemen atletski duh in učinkovitost, kot je značilno za znamko BMW, temveč tudi visoko raven udobja v vožnji, ki je bil še nadgrajen v primerjavi s predhodnimi modeli – kot tudi povečanje prostora za potnike. Športne, elegantne linije ter spremenjena podoba prednjega dela vozila, vključno s spremenjenimi žarometi in ledvičko da BMW seriji 3 nezamenljiv videz. Trenutno je na voljo pet različic z bencinskim motorjem in pet različic z dizelskim motorjem, ter BMW ActiveHybrid 3. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive pa je na voljo pri štirih modelih. Prav tako se je v letošnjem letu začela prodaja karavanske različice, BMW serije 3 Touring. 
 
Nagrada “Zlati volan” se podeljuje vsako leto najbolj atraktivnim novim modelom na trgu. Izbirni postopek vključuje glasove bralcev in oceno žirije, ki jo sestavljajo profesionalni tekmovalci, tehniki, uredniki revije ter slavne osebe, ki preizkusijo vozila. Letos je izbor za to prestižno avtomobilsko nagrado obsegal 44 kandidatov.  »Zlati volan« je bil letos podeljen že sedemintridesetič, ter velja za eno izmed najbolj tradicionalnih in uglednih avtomobilističnih nagrad v Evropi.
 
Kandidati za »Oglaševalski Zlati volan” 2012, so bili prav tako predmet zahtevnega izbirnega postopka. Poleg ankete, ki so jo izpolnili bralci in glasov slavnih žirantov, je bila velikega pomena ocena znanih komunikacijskih in oglaševalskih strokovnjakov, ki so bili vključeni v proces odločanja. Tako širša kot strokovna javnost sta na koncu izbrali marketinško kampanjo »xDrive Mountain«, s katero želi podjetje BMW poudariti koristi elektronsko nadzorovanega sistema štirikolesnega pogona xDrive. Ian Robertson je na podelitvi dejal: »Ta emocionalna kampanja je omogočila, znatno povečanje števila vozil opremljenih z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Zelo smo veseli, ko vidimo kako uspešna je bila kampanja.«
 
»xDrive Mountain« je izmišljen kraj, kjer se letni časi spreminjajo vsak dan in neugodne vremenske razmere prevladujejo ves čas. Televizijski in tiskani oglasi, plakati in spletne predstavitve so bile uporabljene za prikaz, kako se BMW modeli opremljeni z xDrive sistemom soočajo in rešujejo različne pogoje, med tem pa zagotavljajo izjemne užitke v vožnji.