BMW serije 2 Coupé

Novosti

Od marca 2015 naprej bodo novi motorji, dodatni model vozila s štirikolesnim pogonom in nove možnosti dodatne opreme povečali raznolikost funkcij, ki so na voljo za model BMW serije 2 Coupé. Z uvedbo novega vozila BMW 218i Coupé na trg bo trivaljni bencinski motor iz najnovejše družine motorjev BMW prvič vgrajen v športni in kompaktni […]

Od marca 2015 naprej bodo novi motorji, dodatni model vozila s štirikolesnim pogonom in nove možnosti dodatne opreme povečali raznolikost funkcij, ki so na voljo za model BMW serije 2 Coupé.

Z uvedbo novega vozila BMW 218i Coupé na trg bo trivaljni bencinski motor iz najnovejše družine motorjev BMW prvič vgrajen v športni in kompaktni model vozila blagovne znamke. Nova pogonska enota vključuje najnovejšo tehnologijo BMW TwinPower Turbo in zagotavlja največjo izhodno močjo 100 kW/136 KM in zgledno učinkovitost. Poleg tega bo od leta 2015 naprej inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive na voljo tudi za vozilo BMW 220d Coupé. Nove možnosti dodatne opreme bodo ustvarile dodatne možnosti za individualizacijo, ki je neposredno usklajena z voznikovimi osebnimi željami in potrebami. V prihodnosti bodo modeli vozil v izvedbi Advantage, Luxury Line, Sport Line in M Sport ponujali dodatno ponudbo osnovne opreme.

 BMW-2-spredaj

Zahvaljujoč raznolikosti portfelja motorjev in pestri paleti možnosti dodatne opreme, kompaktni dvovratni avtomobil nudi popolne pogoje za neustavljivi užitek v vožnji. V začetku pomladi leta 2015 bo na voljo izbira med štirimi bencinskimi in tremi dizelskimi motorji, vključno z novo pogonsko enoto. Njene značilnosti zmogljivosti, ki so tipične za BMW, skupaj s konceptom štirikolesnega pogona bodo zagotovile prav posebej intenzivno doživetje vožnje. Dodatni vidiki užitka v vožnji so izvedljivi zahvaljujoč inteligentnemu sistemu štirikolesnega pogona xDrive, ki je že zdaj na voljo v vozilu BMW M235i Coupé, v prihodnosti pa bo tudi v vozilu BMW 220d Coupé. Vsi motorji se lahko po želji kombinirajo z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic, ki je v okviru osnovne opreme vključen v vozilu BMW 220d xDrive Coupé in najmočnejšem modelu vozila BMW 225d Coupé.

 BMW-2-zadaj

Tudi osnovna oprema v vozilu BMW serije 2 Coupé ponuja dobre pogoje za užitek v vožnji tega razreda in vključuje, med drugim, avtomatsko klimatsko napravo, radio BMW Professional in sistem krmilnika iDrive z visoko ločljivim 6,5-palčnim barvnim zaslonom, usnjen volan, prostoročno napravo z vmesnikom USB, senzor za dež, nastavljivo naslonjalo za roke in 16-, 17- ali 18-palčna (BMW M235i Coupé) lahka aluminijasta platišča, odvisno od velikosti motorja. Od marca 2015 naprej bo na voljo izbira štirih modelov vozil kot alternativa osnovni različici.

Model vozila v izvedbi Advantage ima poleg osnovne opreme vgrajene tudi večnamenske gumbe na volanu, asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja, nadzor razdalje pri parkiranju s senzorji na zadku vozila, paket za shranjevanje in luči za meglo. Zraven teh možnosti dodatne opreme izvedbi Sport Line in Luxury Line, ki bosta prvič na voljo za BMW serije 2 od pomladi leta 2015, prav tako obsegata prvovrstno oblikovana 17-palčna lahka aluminijasta platišča, paket osvetlitve in ambientalne luči s spremenljivo funkcijo spreminjajočih se barv, pa tudi prvovrstno oblikovane vstopne letve, oblazinjenje sedežev, notranje obloge in avtomobilski ključ.

BMW-2-notranjost

Model vozila v izvedbi M Sport vključuje tudi vse možnosti dodatne opreme, ki jih najdemo pri izvedbi Advantage, s čimer so na voljo številne dodatne funkcije, ki optično povečujejo intenzivnost doživetja vožnje vozila BMW serije 2 Coupé. Te obsegajo podvozje M Sport, vključno z 10-mm znižanjem višine vožnje, 17-palčnimi M lahkimi aluminijastimi platišči z obliko double spoke, paket M aerodynamics z velikimi odprtinami za zrak spredaj, izrazitimi bočnimi pragovi in difuzorskim vložkom za zadnji odbijač, BMW Individual Shadow Line visok sijaj, pa tudi posebej oblikovano rešetko hladilnika BMW v obliki ledvičk in kromirane pokrove izpušne cevi.