BMW serije 2 Active Tourer

Aktualno, Novosti

Prihaja BMW, kakršnega še nismo poznali. Novi BMW serije 2 Active Tourer je novi član zasedbe v razredu kompaktnih premium vozil. To je odgovor na Mercedes-Benz razred B in prvi BMW s pogonom samo na prednji par koles.

BMW serije 2 Active tourer

Prihaja BMW, kakršnega še nismo poznali. Novi BMW serije 2 Active Tourer je novi član zasedbe v razredu kompaktnih premium vozil. To je odgovor na Mercedes-Benz razred B in prvi BMW s pogonom samo na prednji par koles.

Po zgledu modela Coupé tudi Active Tourer kot drugi član nove modelne serije BMW serije 2 s harmoničnimi dimenzijami izžareva športnost iz vseh zornih kotov. Zunanjost avtomobila z zgolj 4.342 milimetri dolžine, 1.800 milimetri širine in 1.555 milimetri višine navda kompaktne dimenzije z občutkom izjemne prostornosti v notranjosti, s tem pa je model idealen za premagovanje vse številčnejših izzivov urbane mobilnosti.
Novi motorji s turbinskim polnjenjem s tremi in štirimi valji, obsežen paket ukrepov BMW EfficientDynamics in odlična povezljivost iz naslova BMW ConnectedDrive so pomembni gradniki užitka v vožnji, ki se osredotoča na športno zmogljivost in izjemno učinkovitost.

BMW je v ta namen za BMW serije 2 Active Tourer izbral sofisticiran sistem pogona na sprednja kolesa, ki vozniku nudi stopnjo angažiranosti, značilno za modele blagovne znamke. Skupaj z dolgo medosno razdaljo, ki meri 2.670 milimetrov, in dvignjeno linijo strehe ta konfiguracija omogoča maksimiranje prostora notranjosti, kar se kaže v neverjetnem občutku prostornosti. Voznik in sovoznik uživata v precej višjem položaju sedenja kot v limuzini, kar jima omogoča odličen pogled v vse smeri, obenem pa olajša vstopanje in izstopanje iz avtomobila. Številne površine za odlaganje in zložljiv sedežni naslon sta le dva primera impresivne fleksibilnosti notranjosti in domiselno zasnovane razporeditve. Kabina s svojo večplastno izvedbo vseh horizontalno strukturiranih površin daje občutek svetlosti in prostornosti. V sklopu dodatne opreme je na voljo tudi velika panoramska streha, ki znatno poveča vstop svetlobe v notranjost. Identiteta blagovne znamke s svojim prevladujočim občutkom dinamike je v BMW serije 2 Active Tourer prav tako jasno vidna. Kaže se v značilnih elementih, kot so rahlo naprej nagnjene BMW ledvičke na sprednjem delu, ob straneh katerih se nahajajo edinstveni dvojni okrogli žarometi. Kratek previs spredaj je zares zelo nenavaden za avtomobile s pogonom na sprednja kolesa, obenem pa tako kot kratek previs zadaj, dolga medosna razdalja, Hofmeisterjev zaključek na zadnjih okenskih steklih ter zadnje luči v obliki črke L velja za klasičen stilni element BMW. Jasne konture in privlačna kovana linija na bokih dodatno naglasijo oboke koles ter dajejo vtis naprej usmerjenega gibanja BMW serije 2 Active Tourer tudi v mirujočem stanju. V notranjosti pa so krmilne enote za radio, klimatsko napravo in odprtine za zrak nagnjene naprej proti vozniku v še eni za BMW značilni potezi.

BMW serije 2 Active tourer

Mnogostranskost prtljažnega prostora, katerega kapaciteta se lahko poveča iz 468 na 1.510 litrov, ter zložljiva zadnja sedežna klop v razmerju 40:20:40 v sklopu osnovne opreme odražata izjemno vsakodnevno praktičnost tega modela. Fleksibilnost je dodatno povečana z drsečo zadnjo klopjo, ki po potrebi poveča prostor za noge ali prtljago. Ena izmed še posebno domiselnih možnosti je zložljivo dno prostora za prtljago, v katerem se nahaja odlagalni predel s pripravnim večnamenskim vstavkom. Sedežni naslon zadaj se lahko prilagodi, da nudi več udobja na zadnjih sedežih ali pa poveča prostor za prtljago. Enostaven dostop do prtljažnika omogoča velik, širok pokrov prtljažnika, ki se ga lahko v sklopu dodatne opreme še optimizira z gumbom za samodejno odpiranje in zapiranje ali funkcijo Smart Opener za izjemno enostavnost odpiranja s hitrim gibom stopala.

BMW serije 2 Active tourer

Novi BMW serije 2 Active Tourer vstopa na trg z možnostjo izbire med tremi zmogljivimi, lahkimi in učinkovitimi tri ali štirivaljniki, ki so del nove generacije motorjev. Prečno vgrajene pogonske enote se poleg tehnologije BMW TwinPower Turbo ponašajo s kompaktno obliko, obenem pa izpolnjujejo emisijski standard EU6. Novi trivaljni bencinski motor izstopa s svojo izjemno učinkovitostjo in odlično zmogljivostjo. Ta najsodobnejša pogonska enota se premierno predstavlja v modelu osrednje blagovne znamke BMW kot BMW 216i Active Tourer (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 6,1/4,2/4,9 l/100 km; emisije CO2: 115 g/km) s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Motor z 1,5-litrsko delovno prostornino ustvari 100 kW/136 KM in se ponaša s spontano odzivnostjo stopalke za plin, velikim apetitom po visoki vrtilni frekvenci in visoko vlečno silo. Oblika trivaljnih motorjev preprečuje vpliv vztrajnostnih sil prvega in drugega reda, medtem ko gred za uravnoteženje prostih sil na pogonski enoti BMW zagotavlja še bolj tekoče delovanje preko celotnega razpona vrtilne frekvence.

BMW serije 2 Active tourer