BMW okronal povratek v DTM s tremi naslovi

Avtomobilizem, Šport

S četrto zmago na deseti in zadnji letošnji dirki DTM je Kanadčan Bruno Spengler za volanom BMW Bank M3 DTM osvojil naslov med vozniki in zaključil izjemno sezono za BMW Motorsport. BMW je v Hockenheimu prav tako stopil na najvišjo stopničko med proizvajalci,

S četrto zmago na deseti in zadnji letošnji dirki DTM je Kanadčan Bruno Spengler za volanom BMW Bank M3 DTM osvojil naslov med vozniki in zaključil izjemno sezono za BMW Motorsport.
 

BMW je v Hockenheimu prav tako stopil na najvišjo stopničko med proizvajalci, medtem ko je BMW Team Schnitzer zaključil sezono na vrhu moštvene lestvice po dramatični zadnji dirki.

5E5EFE36-1C59-11E2-8B21-E7A465B94067

Brazilec Augusto Farfus, ki je začel iz prvega štartnega položaja, je prišel na cilj kot tretji in zaključil sezono na zmagovalnem odru. Gary Paffett (VB, Mercedes), ki je pred zadnjo dirko zasedal prvo mesto v skupnem seštevku, je prečkal ciljno črto kot drugi.

Poleg Spenglerja je Nemec Dirk Werner (E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) na dirki zasedel končno peto mesto in vodji moštva Charlyju Lammu privozil dragocenih deset točk. Andy Priaulx (VB, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM) in Američan Joey Hand (SAMSUNG BMW M3 DTM) sta bila na sedmem oziroma osmem mestu prav tako med dobitniki točk. Vsi omenjeni dirkači so odločilno prispevali, da se je BMW med proizvajalci iz tretjega povzpel na prvo mesto. Nemec Martin Tomczyk (BMW M Performance Parts M3 DTM) je v cilj pripeljal kot 14 zaradi okvare svojega avtomobila v zgodnji fazi dirke.
 
V izjemnem finalu je Spenglerju uspelo prehiteti Paffetta na vrhu skupne razvrstitve. Odličen start je omogočil Kanadčanu, da je v prvem krogu prevzel vodstvo, nato pa se je odlepil od zasledovalcev – kar so mu olajšali tudi izjemno hitri postanki v boksu BMW Team Schnitzer. Paffett je po drugem postanku stalno zmanjševal prednost, a mu ni uspelo ujeti in prehiteti šampiona, ki je pokazal jeklene živce v dramatičnem zaključku sezone. Spengler je končal sezono s 149 točkami, le štiri več od Paffetta na drugem mestu.
 
Po Nemcu Volkerju Stryceku (1984), Belgijcu Ericu van de Poelu (1987) in Italijanu Robertu Ravagliji (1989) je Spengler četrti voznik, ki je za BMW privozil naslov DTM. BMW Team Schnitzer je med moštvi zaključil sezono s 178 točkami.
 
V kategoriji proizvajalcev je BMW končal sezono DTM s 346 točkami in osvojitvijo naslova. Spengler, Farfus, Werner, Priaulx in Hand so bili v Hockenheimu vsi med dobitniki točk – prvič je pet voznikov BMW končalo v prvi deseterici. Skupaj so osvojili 60 točk – dovolj za prvo mesto med proizvajalci, čeprav je za BMW dirkalo le šest voznikov, medtem ko je konkurenca na proge pošiljala po osem dirkalnikov.
 
BMW Motorsport lahko označi sezono DTM kot zmagovalno, saj so tri moštva in šest voznikov z BMW M3 DTM presegli vsa pričakovanja. Poleg Spenglerja, ki je zmagal na nemških progah Lausitzring, Nürburgring in Oschersleben, se tudi Farfus ponaša z osvojitvijo prvega mesta v Valencii. BMW je še sedemkrat stal na odru za zmagovalce, osvojil pet najboljših štartnih položajev in dosegel dva najboljša časa kroga. V celotni sezoni so vsi vozniki BMW vsaj dvakrat osvojili točke, vsa tri moštva pa so se povzpela na oder za zmagovalce. BMW Team Schnitzer je prednjačil s šestimi stopničkami, medtem ko sta moštvi BMW Team RMG in BMW Team RBM na oder stopila po trikrat.
 
Spengler je bil najučinkovitejši voznik sezone, saj je povprečno osvajal 18,6 točke na končano dirko. S 57,7 točkami na dirko je šest voznikov BMW osvajalo povprečno šestnajst točk več od osmih voznikov Mercedes in osmerice voznikov Audi.
 
Z osvojitvijo naslova 2012 je BMW M3 znova dokazal, da se na dirkah DTM počuti povsem doma. Doslej ima najbolj uspešen turni avtomobil vseh časov 46 zmag DTM. Kot v letošnji sezoni Spengler, sta van de Poele leta 1987 in Ravaglia leta 1989 prav tako za volanom tega modela BMW osvajala naslove DTM.