BMW ne bo prepustil Googlu svoje domene Alphabet.com

Zanimivosti

Če še slučajno niste zasledili, spletni velikan Google doživlja precej veliko prestrukturiranje v novo holdinško družbo z imenom Alphabet. To spremembo so uradni predstavniki najavili v ponedeljek 10. avgusta 2015.  Zaradi obsega dejavnosti in projektov, ki so trenutno v lasti Googla, so se vodilni možje odločili, da prestrukturirajo organizacijo v krovno, holdinško družbo Alphabet, Google […]

Če še slučajno niste zasledili, spletni velikan Google doživlja precej veliko prestrukturiranje v novo holdinško družbo z imenom Alphabet. To spremembo so uradni predstavniki najavili v ponedeljek 10. avgusta 2015. 

Zaradi obsega dejavnosti in projektov, ki so trenutno v lasti Googla, so se vodilni možje odločili, da prestrukturirajo organizacijo v krovno, holdinško družbo Alphabet, Google pa postane le eno izmed več podjetij, kot del holdinške družbe.

Vse skupaj ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bil BMW lastnik spletne domene alphabet.com in to ime naj bi tudi bilo zaščitena blagovna znamka v lasti BMW-ja.

Čeprav sta na prvi pogled to podjetji s povsem drugačno misijo, ne pozabimo, da je Google že predstavil koncept avtomobila brez voznika in drone naprave.

Sicer pri BMW trdijo, da nimajo namena prodajati domene a težko verjamemo, da gre za površno odločitev s strani Googla.

Trenutno ima Google domeno za svojo krovno holdinško družbo Alphabet abc.xyz a mogoče sledi v prihodnosti združitev z BMW, v nasprotnem primeru sledi verjetno boj za blagovno znamko v sodnih dvoranah.

Odzivi s spletnih skupnosti

Uradna FB stran od blagovne znamke Alphabet

We sure believe that ‘Alphabet’ is a powerful name for a company, too! http://tcrn.ch/1IAsiaf

Posted by Alphabet on Tuesday, August 11, 2015

Lastnik Twitter imena Alphabet

Vir: http://www.theguardian.com/technology/2015/aug/10/google-alphabet-parent-company in http://fossbytes.com/bmw-owns-alphabet-com-and-its-not-selling-it-to-google/