BMW napoveduje 3.0 CSL Hommage

Aktualno, Novosti

22. maja 2015 bo BMW Group svetovni javnosti prvič razkril novega BMW 3.0 CSL Hommage na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ekipa oblikovalcev BMW se s tem modelom poklanja BMW 3.0 CSL, brezčasni klasiki in ikonskemu BMW Coupé iz 70-ih let. BMW 3.0 CSL Hommage je pritrditev inženirskemu dosežku, ki ga ponazarja BMW 3.0 CSL […]

22. maja 2015 bo BMW Group svetovni javnosti prvič razkril novega BMW 3.0 CSL Hommage na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ekipa oblikovalcev BMW se s tem modelom poklanja BMW 3.0 CSL, brezčasni klasiki in ikonskemu BMW Coupé iz 70-ih let.

P90183649

BMW 3.0 CSL Hommage je pritrditev inženirskemu dosežku, ki ga ponazarja BMW 3.0 CSL s svojo lahko konstrukcijo in zmogljivostjo. Hommage črpa iz značaja prvotnega modela in ga obdari z inovativnimi materiali, da se v novi in razburljivi podobi umesti v današnji čas. Oblika BMW 3.0 CSL Hommage izžareva čisto dinamiko, medtem ko je karoserija obdana z izrazitimi usmerjevalniki zraka, močnimi okrovi koles in markantnim strešnim ter zadnjim spojlerjem. Raztegnjena boka delujeta kot elegantna vez med izjemno športnim sprednjim delom in zadkom. Subtilno in prefinjeno izklesane površine izražajo dinamiko in ekskluzivnost, medtem ko obsežna uporaba karbonskih vlaken za spodnji del poudarja sistematičen koncept lahke konstrukcije avtomobila. Rigorozno reducirana notranjost BMW 3.0 CSL Hommage svojega lahkega koncepta ne odraža le vidno, ampak tudi otipljivo. Vsi elementi v kabini so absolutno nujni in vsak sestavni del ima zelo kakovostno strukturno ali vozno funkcijo. Hommage s svojimi materiali in podrobnimi rešitvami kaže tehnično premoč in oblikovno prefinjenost. Celotna notranjost odseva poseben značaj BMW 3.0 CSL Hommage, ki uteleša dovršeno kombinacijo lahke konstrukcije, športnosti in elegance.