BMW na salonu v Parizu 2012

Aktualno, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Parizu 2012 bodo trije fascinantni konceptni modeli pokazali nadaljnjo smer na področju trajnosti in užitka v vožnji. Še več, z najnovejšimi modeli v različnih razredih vozil BMW pošilja impresivni signal na področju učinkovitost.

Na avtomobilskem salonu v Parizu 2012 bodo trije fascinantni konceptni modeli pokazali nadaljnjo smer na področju trajnosti in užitka v vožnji.
 

Še več, z najnovejšimi modeli v različnih razredih vozil BMW pošilja signal na področju učinkovitost, kakovosti in tehnologije. Inovacije BMW ConnectedDrive in oprema BMW M Performance zaokrožajo predstavitev na pariškem avtomobilskem salonu.

DADA4214-0BCD-11E2-BDBB-E7A465B94067

BMW Concept Active Tourer: več prostora za inovacije
 
BMW Concept Active Tourer se premierno predstavi na avtomobilskem salonu v Parizu 2012 in ponuja prvi vpogled v nove inovacije za razred kompaktnih premium vozil. BMW s tem modelom prikazuje inovativne rešitve na področju notranjosti in koncepta pogona. Slednji vključuje svežo kombinacijo udobja in funkcionalnosti z dinamično zmogljivostjo in stilom: električni hibridni pogon zagotavlja najvišjo stopnjo učinkovitosti.
 
BMW serije 1: svetovna premiera xDrive, novi osnovni dizelski model
 
V Parizu se BMW serije 1 premierno predstavlja s sistemom štirikolesnega pogona xDrive. Ta sistem, ki spremenljivo razporeja pogonski navor med sprednjo in zadnjo premo, je sedaj prvič na voljo za kompaktni model. Na trg vstopata dva modela: 120d xDrive in BMW M 135i xDrive.
 
277A4588-0BCE-11E2-8DA1-E7A465B94067
 
Na avtomobilskem salonu v Parizu se predstavlja tudi nov osnovni dizelski model BMW 114d: s 1,6-litrskim štirivaljnim motorjem s tehnologijo BMW TwinPower Turbo ponuja moč 70 kW (95 KM) ob povprečni porabi goriva med 4,1 in 4,3 litra na 100 kilometrov (vrednosti po evropskem testnem krogu, odvisne od izbranega tipa pnevmatik).
 
BMW i3 Concept: maksimalna trajnost v vsakem detajlu
 
BMW i3 najavlja novo ero avtomobilske izdelave, ne samo z izključno elektronskim pogonom in potniško celico iz ojačene plastike s karbonskih vlaken: tudi oblika notranjosti je usmerjena k trajnosti. Les evkaliptusa za instrumentno ploščo na primer prihaja iz trajnostnega vira v Evropi in je obdelan izključno z naravnimi snovmi. Visokokakovostno usnje sedežev ima fino konsistenco površine zaradi obdelave s snovmi iz listov oljke. Še več, deli instrumentne plošče in okrasni elementi vrat so izdelani iz naravne volnene tkanine.
 
BMW C Evolution: prototip e-skuterja
 
B3E46350-0BCE-11E2-A5CE-E7A465B94067BMW Motorrad se prav tako odziva na izzive prihodnje urbane mobilnosti s predstavitvijo inovativnih konceptov vozil. Prototip – ki prav tako vključuje vidik električne mobilnosti – se predstavlja na avtomobilskem salonu v Parizu 2012. Električni pogon BMW C Evolution ponuja vrednosti zmogljivosti na nivoju maksi skuterja s konvencionalnim motorjem z notranjim zgorevanjem. S stalno močjo 11 kW in največjo močjo 35 kW električni motor s tekočinskim hlajenjem ponuja odlične pogoje za vrhunski užitek v vožnji v tem segmentu vozil. Še več, kompaktna akumulatorska baterija omogoča domet preko 100 kilometrov in jo je mogoče polniti preko navadne vtičnice ali pa na javni polnilni postaji. To pomeni, da je navkljub izdelavi za vsakodnevni mestni promet, BMW C Evolution dobro opremljen tudi za izlete preko urbanih meja.
 
Novi BMW serije 7
 
6DE26514-0BCE-11E2-ACD8-E7A465B94067Poudarki avtomobilskega sejma vključujejo evropsko premiero novega BMW serije 7. Predstavlja se s premišljeno spremenjeno obliko zunanjosti in notranjosti. Najbolj opazna vizualna novost so žarometi v izključno LED tehnologiji v sklopu dodatne opreme, ki se diskretno obnovljeni nahajajo na obeh straneh rešetke hladilnika BMW. V notranjosti je doživetje v potovanju dodatno povečano z uporabo novih materialov in dodatno izpopolnjenim zvočnim udobjem. Multifunkcijski prikaz instrumentov, tridimenzionalna grafika nadzornega prikazovalnika in vrhunski sistem prostorskega ozvočenja Bang & Olufsen so nekateri od elementov, ki zagotavljajo večji užitek v vožnji.
 
Vsi modeli so sedaj v sklopu osnovne opreme opremljeni z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, medtem ko so bile vrednosti porabe goriva in emisij CO2 pri novem BMW serije 7 zmanjšane tudi do 25 odstotkov, odvisno od različice motorja. Funkcija motorja Auto Start-Stop, regeneracija zavorne energije in funkcija jadranja so vse elementi, ki ponujajo možnost dodatnega varčevanja z gorivom. Skrbno optimizirano vzmetenje koles in elektromehansko krmiljenje za vse modele s pogonom na zadnja kolesa dvigata udobje v vožnji na novo raven. Samoizravnalno zračno vzmetenje na zadnji premi je sedaj v vseh modelih vključeno v osnovno opremo.
 
Nov element na področju motorjev je najzmogljivejši vrstni šestvaljni dizelski motor na svetu, ki poganja novi BMW 750d xDrive. Pogonska enota, opremljena s trojnim turbinskim polnjenjem, ustvarja največjo moč 280 kW (381 KM) in pospeši luksuzno limuzino iz mirovanja do 100 km/h v 4,9 sekunde.
 
BMW serije 3: učinkovitost z novo raznovrstnostjo
 
Učinkovitost novega, uspešno lansiranega BMW serije 3 Limuzina je znova podprta z dodatno povečanim portfeljem motorjev. Med bencinskimi različicami motorjev je vlogo osnovnega modela sedaj prevzel novi BMW 316i Limuzina. Ta model poganja 1,6-litrska različica nove generacije štirivaljnih motorjev s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki ustvari moč 100 kW (136 KM) in ponudi največji navor 220 Newton metrov. Novi BMW 316i Limuzina je osnovno opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, v sklopu dodatne opreme pa je na voljo z 8-stopenjskim menjalnikom.
 
Ob tem BMW priložnost, ki jo ponuja pariški avtomobilski salon, izkorišča tudi za predstavitev prvega modela z bencinskim motorjem. BMW 320i EfficientDynamics Edition Limuzina ponuja dodatne aerodinamične elemente, posebno sestavo motorja ter prestavna razmerja. 2,0-litrski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo v tej različici modela dosega največjo moč 125 kW (170 KM). BMW 320i EfficientDynamics Edition Limuzina pospeši od nič do 100 km/h v 7,6 sekunde in združuje svoj športni duh s povprečno porabo goriva po evropskem testnem krogu 5,3 litra na 100 kilometrov. Tako velja za najbolj varčen model z bencinskim motorjem v aktualni seriji BMW.
 
BMW ConnectedDrive: inovacije za povezano mobilnost
 
Stalna širitev funkcij v sklopu BMW ConnectedDrive je omogočila münchenskemu proizvajalcu premium avtomobilov, da poveča vodilno vlogo na področju povezanosti voznika, avtomobila in zunanjega sveta. Tokrat z dodatnimi sistemi za pomoč vozniku in mobilnimi storitvami. Z novo generacijo navigacijskega sistema Professional, tridimenzionalno grafiko v povezavi z dodatnimi funkcijami ter dodatno optimiziranim konceptom prikaza in upravljanja je zagotovljena najvišja stopnja udobja v vožnji. Nova funkcija za narekovanje sporočil s funkcijo Speech-to-Text omogoča vozniku pisanje e-pošte in tekstovnih sporočil s pomočjo govora. Medtem pa BMW Car Hotspot LTE postavlja nove standarde na področju mobilne povezanosti z internetom: BMW je prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki ponuja to tehnologijo za vse svoje modele (storitev v celoti ni na voljo v vseh državah).
 
Nova oprema BMW M Performance sedaj dodana programu
 
Specifični produkti iz sklopa opreme BMW M Performance omogočajo pristen izraz avtomobilističnega entuziazma. Avtomobilski salon v Parizu 2012 bo priča prvi predstavitvi produktov iz tega programa, ki so izdelani posebej za novi BMW serije 3 Limuzina. Novo razviti elementi za trivratnik BMW serije 1 in novi BMW serije 3 Touring bodo na voljo od jeseni 2012. Dodatno opremljanje komponent pogona, podvozja, aerodinamike in kokpita zagotavlja opazen dvig vozne dinamike, obenem pa poveča moč, zmanjša maso in optimizira aerodinamične karakteristike. Komponente iz tega sklopa prav tako ponujajo izjemen poudarek športnega elana v smislu vizualnega izgleda in notranjega ambienta vozila.