BMW inovacije na Consumer Electronics Show (CES) 2015

Saloni

Pri BMW bo povezljivost med voznikom, vozilom in okoljem postala še enostavnejša, še bolj personalizirana in še bolj fleksibilna. Širok nabor digitalnih storitev na voljo pod oznako BMW ConnectedDrive se lahko naroči in nadgradi preko interneta na domačem računalniku ali iz vozila. Storitve so v vozilu na voljo za uporabo v nekaj minutah. Po uspešnem […]

Pri BMW bo povezljivost med voznikom, vozilom in okoljem postala še enostavnejša, še bolj personalizirana in še bolj fleksibilna. Širok nabor digitalnih storitev na voljo pod oznako BMW ConnectedDrive se lahko naroči in nadgradi preko interneta na domačem računalniku ali iz vozila.

Storitve so v vozilu na voljo za uporabo v nekaj minutah. Po uspešnem lansiranju trgovine BMW ConnectedDrive v Belgiji in Luksemburgu zgodaj poleti in v Nemčiji oktobra lani, bo od pomladi 2015 na voljo tudi v ZDA.

BMW-inovacije

Naročanje storitev, ko jih potrebujete

BMW je bil eden izmed prvih avtomobilskih proizvajalcev, ki je prepoznal potrebo mobilnih komunikacij in jih integriral v vozila preko BMW ConnectedDrive. Z lansiranjem trgovine BMW ConnectedDrive se lahko širok nabor povezljivih storitev naroči na spletu preko portala za kupce ”My ConnectedDrive”. Ob tem so storitve in aplikacije na voljo neposredno iz avtomobila preko BMW ConnectedDrive menija. Na primer, RTTI (Real Time Traffic Information) se lahko naloži, v kolikor vozniki ostanejo ujeti v prometne zastoje in se ne morejo zanašati na radijske prometne novice, ki so lahko nepravilne ali nepopolne.

Vsa vozila BMW v ZDA so opremljena s SIM kartico.

Vse, kar potrebujete za uporabo trgovine BMW ConnectedDrive je povezava s SIM kartico, ki je vgrajena v vozilu. V ZDA je le-ta standardno vgrajena v vsa vozila. Vgrajena SIM kartica je potrebna tudi za storitev inteligentnega klica v sili (Intelligent Emergency Call), ki v primeru prometne nesreče vzpostavi kontakt z BMW klicnim centrom. Agent klicnega centra tudi v tujini govori z upravljalcem vozila v njegovem domačem jeziku in organizira hitro in obsežno asistenco. Zahvaljujoč avtomatskem prenosu podatkov lahko sistem inteligentnega klica v sili dostopa tudi do podaktov o resnosti nesreče. To omogoča, da so nujno potrebne informacije posredovane reševalnim službam tudi takrat, ko potniki niso pri zavesti, da bi odgovarjali na vprašanja klicnega centra.

Inteligentni klic v sili se lahko sproži tudi ročno z namenom pomoči ostalim voznikom na cesti, denimo za zagotavljanje prve pomoči v primeru prometne nesreče. Tudi v tem primeru lahko sistem močno izboljša varnost.