BMW 520d M Performance

BMW, Testi

Na testu smo imeli nemško luksuzno vozilo BMW 520d s paketom opreme Performance. Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1. Objavljamo test vozila.

BMW in varčnost gresta skupaj, različica 520d je dokaz!

 
Vozila znamke BMW so draga, vendar to še ne pomeni, da želijo lastniki puščati svoja premoženja na bencinskih črpalkah. Model 520d je pravi primer za to. Oprema M Performance pa doda tisti športni občutek po katerem slovi ta svetovno znana in priznana bavarska znamka.
 
BC70797C-F798-11E1-9275-0E0966B94067
 
Avtomobili kot so Audi A6, Mercedes-Benz razreda E, Lexus GS, Volvo S80, Jaguar XF in seveda BMW serije 5 so tipični predstavniki višjega srednjega razreda zasnove 4-vratne limuzine, ki javnosti sporočajo, da se v tem avtomobilu prevaža uspešen človek. V teh kriznih časih pa je dobro, da je kljub debeli denarnici, ki je potrebna za nakup, avtomobil varčen in tu je BMW-jev 2,0-litrski dizelski pogonski agregat dobra izbira.
 
735CF368-F9B5-11E1-AD75-0E0966B94067Zunanjost petice je klasično zadržana, ne želi izžrati čustev, razen izrazitih športnih dodatkov, ki so dobavljivi proti doplačilu. Po odhodu oblikovalca Chrisa Bangla je bilo za prihajajoča vozila te znamke to za pričakovati. Notranjost sledi svojim predhodnikom, vse na svojem mestu z izdelano nemško natančnostjo. Težko se človek spotakne ob kakšno napako, ker je praktično ni. Marsikdo bi se pritožil nad utesnjenim sedenjem, tako spredaj, kot sicer malenkost manj zadaj. A to je BMW, ki je že od nekdaj takšen. Ponuja pa zato pristen varen objem sedežev, ki so iz kakovostnega blaga in dobro oprijemljivih obrob iz sive alkantare. Da je občutek športen, je testna petica vsebovala še dodan usnjen športni volan M, kot tudi karbonsko prestavno ročico. Dva potnika se bosta zadaj počutila kot kralja, za tretjega prostora ni. Prtljažnik, ki je oblečen v kvaliteten material ponuja ogromno prostora.
 
Na prvi pogled bi težko skupaj sparili varčen pogonski agregat in paket M Performance. A tudi to se da. Zunanji in notranji dodatki poskrbijo za bolj športen izgled avtomobila. K temu največ pripomorejo 20-palčna platišča, karbonski vzratni stranski ogledali in zadnji spojler. A to še ni vse. M Perforamnce v kitu pomeni še tovarniško povečanje moči in navora, saj ima 520d EfficientDynamics Edition na voljo ‘le’ 135 kW (184 KM), medtem ko je ponujala naša testna različica 12 kW več. Večja moč, še toliko bolj pa navor se hitro zazna. Takšna predelava pa je dobra še s stališča garancije, saj za njo stoji kar proizvajalec sam. Posebnost testne petice je bil še kar 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki pretika tekoče, brez zatikanj. Tudi ob športno-dinamični vožnji se ne zmede.
 
69051824-FD9C-11E1-8210-56C165B94067
 
822D7B2E-F9B5-11E1-BE5C-0E0966B94067Vožnja z BMW 520d M Performance je še najbolj primerljiva kakšni pravljici. Z besedami je težko opisati kako so razvojni inženirji uspeli narediti hkrati udoben avtomobil, a po potrebi dovolj trd za suvereno vožnjo skozi zavoje. Pri tem si lahko voznik pomaga tudi z že znanim sistemom Eco Pro. To je že imela vgrajeno tudi naša testna enica, a pri petici je sedaj mogoče v vključenem varčnem načinu spremljati za koliko kilometrov smo podaljšali doseg vozila v kolikor vozimo varčno. V različnih nastavitvah stila vožnje se različno odzove podvozje, stopalka za plin in menjalnik. Vsak voznik hitro najde sebi ustrezno nastavitev, medtem, ko smo mi večino časa preživeli v nastavitvi Comfort, ki je dnevno uporabna.
 
Po testu nove BMW-jeve petice lahko le še potrdimo primat te bavarske znamke na področju športno-varčnih limuzin. Cena vozila mora biti tu sekundarnega pomena. Dokler obstajajo ljudje, ki takšne avtomobile kupujejo do tedaj je opravičena.
 

Nastja, ženski komentar o vozilu BMW 520d M Performance:

57BA0D0E-FD9C-11E1-AF43-56C165B94067“Ko se je Iztok pripeljal k meni, sem pomislila na tisto pravljico o princesi, ki jo je prišel iskat princ na belem konju… In nikdar si nisem mislila, da bo tudi pome nekega dne prišel fant z belim, sicer jeklenim, 200-konjskim konjičkom.

Avto ima več različnih načinov vožnje, ki so si med seboj zelo različni – od udobne do ekstremno športne vožnje. Že kot sopotnik hitro občutiš veliko razliko med nastavitvami. Pospeški pa so kljub težkemu avtomobilu zame na zavidljivi ravni. BMW serije 5 je velik avtomobil, a parkiranje je še najmanjša težava. Testna petica je bila opremljena z več kamerami, ki snemajo na vse smeri!”

S foruma…

Na testu smo imeli vozilo BMW 520d s paketom opreme Performance. Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1 v temi Na testu: BMW 520d Performance.

600: Kakšna je poraba?
Iztok: Po približno 140 km (od tega 30 km po mestu, ostalo relacija) je znašala povprečna poraba 6,8 l/100 km. V dinamični vožnji se je povprečna poraba dvignila na 7,2 l/100km. 
 
kravca: Koliko tehta 520d? Težko pospešuje? Kako se sedi zadaj?
Iztok: BMW 520d tehta 1,670 kg. Pospešuje brez težav, stotko doseže v dobrih osmih sekundah. Zadaj se sedi dobro, glede na medosno razdaljo je prostora za noge več kot dovolj.
 
keke: Kje je razlika pri avtomobilu, da je toliko dražji od ostalih znamk?
Iztok: Če izvzamem znamke Audi, Mercedes-Benz, Lexus, Jaguar ter primerjam z avtomobili nižje cenovno pozicioniranih znamk v bistvu BMW 520d ponuja še manj opreme, kot recimo Ford ali Mazda – ti namreč že v nižjih opremah nudijo opozorilnik za vozilo v mrtnevm kotu, česar testna petica ni imela. Razlika v ceni je opravičljiva, če ceniš in občutiš razliko, kako se avtomobil odlično vozi skozi zavoje. Volanski mehanizem je natančen, dovršen. Sama pozicija za volanom je super, saj že ko se prvič usedeš v avtomobil z nekaj potezami najdeš idealno pozicijo. V nekaterih znamkah rabiš včasih en dan prenastavljanja sedeža, da se udobno namestiš (recimo kakšen Fiat). Pogonski sklop je ponovno korak pred ostalimi, saj kljub “majhnemu” motorju dosega zadovoljive rezultate. Predvsem občutek moči je odličen. Avtomobil ni podhranjen. Pri ekonomični vožnji pa se poraba spusti tudi na 5 litrov (relacija s povprečno hitrostjo 90-100 km/h). Dodal pa bi še zaupanje v znamko in renome, ki ga ima. BMW si je ustvaril super ime, zaradi česar dosega tudi odlično dodano vrednost. To pa je tisti prihodek podjetju s katerim največ zasluži. Če bi spustili bistveno ceno vozilom znamke BMW bi po mojem mnenju prodaja padla, saj bi tisti petičneži, ki sedaj kupujejo ta vozila prenehali, saj ne bi verjeli v njihovo kvaliteto.
 
beemwe: Katere vse dodatke pa ima ta petica od Performance opreme? Koliko stanejo posamično?
Iztok: Oprema Performance pri našem testnem 520d vsebuje: 
– Nalepke na pragovih z napisom M Performance (122) 
– Prednji ledvički v črni barvi (2×57) 
– Pokrova ogledal iz karbona (2×304) 
– Zadnji spojler iz karbona (534) 
– Komplet koles M performance (20 inčev) (4.828) 
– Kit za povečanje moči BMW Performance (1.381) 
V oklepaju so cene v evrih.
 
Audi fan in 600: A tale samodejni menjalnik dobro deluje? Koliko ima pa prestav ter koliko stane?
Iztok: Osemstopenjski avtomatski menjalnik se imenuje Steptronic, ki prestavlja zelo udobno, nemoteče in v bistvu tudi varčno. Dvomim, da bi bila bistvena razlika pri porabi med ročnim in tem samodejnim menjalnikom. Po navedbi proizvajalca naj bi se poraba celo zmanjšala pri uporabi samodejnega menjalnika. Menjalnik stane 2.211 evrov.
 
D09036E0-F798-11E1-B322-0E0966B94067
_______
Podatki:
 
Motor / menjalnik: 2.0 dizel (147 kW/200 KM, 420 Nm) / 8. st. samodejni
Poraba po ECE: 5,9 / 4,3 / 4,9 l (CO2: 119 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 227 km/h / 7,7 sekund
Dolžina / širina / višina: 4899 / 1860 / 1464 mm
Medosna razdalja: 2968 mm
Teža: 1695 kg
Posoda za gorivo: 70 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 520 l
 
Cena osnovne različice (520i): 42.90 EUR
Cena testne različice: 43.400 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 67.972 EUR 
(dodatna oprema: športni samodejni menjalnik, M športni paket, Advantage paket, Business paket, paket za nadzor okolice vozila, samodejna zatemnitev vseh ogledal, elektronski nadzor blažilnikov, predpriprava za internet, HiFi ozvočenje, napis M Performance na pragovih, sprednji ledvički v črni barvi, pokrova vzvratnih ogledal v karbonu, zadnji spojler iz karbona, kolesni obroči M Performance, kit za povečanje moči M Performance)