BMW 118 d xDrive

BMW, Testi, Top

Šarm serije 1 v svojem razredu je zagotovo zadnji pogon. Po novem pa si lahko lastnik privošči še 4 kolesno različico z znanim pogonom xDrive. Tako bo tudi vožnja po zasneženih cestah postala užitek in  bodo za njim vihali poglede tudi tisti, ki živijo na malce manj snežni službi prijaznih krajih.  BMW serije 1 je […]

BMW 118d xDrive

Šarm serije 1 v svojem razredu je zagotovo zadnji pogon. Po novem pa si lahko lastnik privošči še 4 kolesno različico z znanim pogonom xDrive. Tako bo tudi vožnja po zasneženih cestah postala užitek in  bodo za njim vihali poglede tudi tisti, ki živijo na malce manj snežni službi prijaznih krajih. 

BMW 118d xDrive

Serija 1 z dizelskim motorjem se izkaže kot zelo varčen sopotnik

BMW serije 1 je že star znanec naših testov. Že leta 2012 smo testirali bencinsko različico 118i Sport Line, kmalu zatem še dizelski 120d z M športnim paketom. Štirikolesni pogon v razredu kompaktnih limuzin postaja nov trend. Ker so sodobni štirikolesni pogoni elektronsko krmiljeni, le ta ne vpliva več toliko na samo porabo goriva. Hkrati pa lastniku omogočajo brezskrbno vožnjo v snegu in boljši oprijem v ovinkih.

BMW 118d xDrive

V notranjosti pravi BMW.

Serija 1 v je v notranjosti pravi BMW. Instrumenti in stikala so namreč identični, kot v ostalih večjih serijah in hitro se počutimo domače. Testni primerek je bil opremljen po povprečnih željah slovenskih kupcev. Prestavljanje tako poteka preko ročnega menjalnika s šestimi stopnjami. Prestavna razmerja so odlična, morda bi od športne znamke pričakovali zgolj krajše hode menjalnika in manj grobo prestavljanje v vzvratno prestavo. Sam bi brez oklevanja raje izbral izvrsten avtomatski menjalnik.

 “O notranjosti je škoda izgubljati besed, saj je bilo že vse povedano v prvem testu pri različici 118i. Sedenje je vrhunsko, všečno, športno,” je o notranjosti pri testu serije 1 zapisal urednik Iztok Franko.

Omeniti je potrebno še način vožnje Eco Pro, ki omogoča res varčno vožnjo. Stopalka za plin je tako manj odzivna, vendar je končna poraba toliko manjša. Testno povprečje je tako znašalo 5,7 litra ob mešani vožnji. V umirjenem ciklu s programom Eco Pro in ob vključeni avtomatski klimatski napravi je bila poraba goriva 4,5 litra, kar je pohvalen razultat.

BMW 118d xDrive

Pohvale vredna je možnost nastavljanja količine hladnega zraka skozi šobe za zadnji del vozila.

Upravljanje vseh funkcij v vozilu poteka preko koleščka in zaslona v sredini. Že osnovni zaslon je odličen, pohvaliti je potrebno tudi napreden sistem za pregled porabe goriva, ki je del sistema iDrive. Tu lahko voznik preko grafike spremlja porabo goriva. Grafe je mogoče tudi časovno opredeliti, tako da lahko spremljate porabo goriva tudi za 8 ur nazaj.

BMW 118d xDrive

Prtljažni prostor je lepo obdelan in nudi 360 litrov prostora.

Kupci v tem premium segmentu imajo kar naporno izbiro. BMW je zagotovo izmed vseh konkurentov najbolj športno naravnan. Kljub oznaki 118d se pod pokrovom skriva dizelski 2.0 agregat s 105 kilovati. Ker deluje ob pomoči dveh turbin je avtomobil izjemno živahen in ima kar 320 Nm navora. Za ne preveč agresivne voznike je moči povsem dovolj, kljub temu, da se le ta prenaša na vsa štiri kolesa. O ceni se pri premium segmentu lahko vedno razpravlja, vendar kdor bo želel imeti serijo 1, bo zanjo tudi odštel toliko, kot želijo v prodajnem salonu.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu BMW 118 d xDrive si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

Preverite zanesljivost in najpogostejše napake prejšnje generacije na AvtoNasveti.com

Foto: Anej Ferko
_______
Podatki: 
Motor / menjalnik: 4-valjni vrstni, dizelski 2.0 (105 kW / 143 KM, 320 Nm) / 6 st. ročni
Poraba po ECE: 5,4 / 3,8 / 4,4 (CO2: 115-109 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 210 km/h / 8,9 s
Dolžina / širina / višina: 4324 / 1765 / 1421 mm
Medosna razdalja: 2690 mm
Masa praznega vozila: 1390 kg
Posoda za gorivo: 52 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 360-1200 l

Osnovna cena vozila (114i – 3 vratni model): 22.650 EUR
Osnovna cena testnega modela: 30.450 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 37.514 EUR 
(servotronic, varnostni vijaki platišč, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala, tempomat, okrasna letvica v črni barvi visok sijaj, radio professional, dodatek za prostoročno telefoniranje + usb, BMW service 5 let, navodila in servisna knjiga, advantage Plus paket, multifunkcijski volan, usnjen športni volan, sistem za prevažanje daljših predmetov, odlagalni paket, senzor za dež, naprava za pranje žarometov, PDC spredaj in zadaj, ksenonske luči, avtomatska klimatska naprava)