Blog: Vrnitev na kraj zločina

Aktualno, Blog, Zanimivosti

Kako daleč je leto 2007, a hkrati je od tedaj minilo komaj štiri leta. V teh letih pa sem si pridelal ogromno zgodb, nekaj veselih, pozitivnih, a tudi žalostnih, povsem življenjskih in celo tragičnih. Vsekakor pa je spomin na avgustovski vikend v letu…

Kako daleč je leto 2007, a hkrati je od tedaj minilo komaj štiri leta. V teh letih pa sem si pridelal ogromno zgodb, nekaj veselih, pozitivnih, a tudi žalostnih, povsem življenjskih in celo tragičnih. Vsekakor pa je spomin na avgustovski vikend v letu 2007 še kako pozitiven, ko sem prvič nastopil na kakršnikoli dirki.

 
F82F66E4-C314-11E0-9826-B53D66B94067Tisti vikend, 17. – 18. avgust 2007, sem namreč kot predtekmovalec nastopil na gorsko-hitrostni dirki Lučine s pokalnim Fiat Seicentom. Odločitev za nastop je bila nepričakovana in nenadna. Na kup sem moral v nekaj dneh spraviti ekipo, ki bi me spremljala, šotor, orodje, hrano, najem dirkalnika, prevoz z vso potrebno logistiko in seveda pokrovitelje, ki bi to vse pokrili. Kot cilj nastopa sem si zadal, da ekipa na dirki deluje profesionalno in enotno ter da naredimo pozitiven vtis. Menim, da nam je to uspelo, saj smo bili celoten vikend vsi enako – timsko – oblečeni, dobro pa smo predstavili tudi takratno tedensko revijo Avtomanija in krški kartodrom Raceland.
 
Tudi tokratna odločitev za ponoven nastop na GHD Lučine kot predtekmovalec je bila nepričakovana. Presunila me je ideja, da delam PR (odnose z javnostmi) za ekipo LEMA racing in pokal Grande Punto, a avtomobila niti še nisem preizkusil. Smotrno bi bilo, da kot avtomobilistični novinar in predstavnik za stike z mediji govorim iz lastne izkušnje o tem pokalnem dirkalniku, ki ga je moštvo pripravilo predvsem za nastope na krožno-hitrostnih dirkah. Z vodjo moštva Mirkom Marinškom sva se hitro uspela dogovoriti za nastop, saj bosta na dirki kot tekmovalca nastopila še Slavko Zorman s Porschejem 911 in Igor Dekleva s pokalnim Renault Cliom.
 
Da pa bi hkrati pomagal tudi organizatorju dirke Viktorju Oblaku, ki roko na srce, zadnja leta z vso profesionalnostjo prireja še eno zadnjih romantičnih dirk v Sloveniji, sem ponudil izpeljavo nagradne igre. Glavni nagradi, ki smo ju ponudili na portalu Med.Over.Net, sta vožnji na sovozniškem sedežu v Grande Puntu Jake Marinška. Verjamem, da bomo s to potezo malce približali slovenski avtošport našim dragim državljanom, ki jih sicer bencin oziroma dizel zanimata le na bencinski črpalki.
 
V prvi vrsti pa seveda želim ta vikend predvsem uživati v hitri vožnji na 4 kilometrski progi med Todražem in Lučinami, ki se mi je leta 2007 tako lepo vtisnila v spomin.
 
Iz bloga iztokfranko.si.