Blog: Moje avtomobilistično leto 2011

Aktualno, Blog, Zanimivosti

Čas je, da se zazrem za 365 dni nazaj in pregledam kaj se mi je najbolj vtisnilo v spomin. Nedvomno je moje leto 2011 zaznamoval prehod z revije Mobil na portal, kjer sem svojo avtomobilistično novinarsko kariero praktično pričel, Avto.Over…

Sedim v kavarni Cityparka in pišem še zadnje avtomobilistične novice v letu 2011.

 
Čas je, da se zazrem za 365 dni nazaj in pregledam kaj se mi je najbolj vtisnilo v spomin.
 
Nedvomno je moje leto 2011 zaznamoval prehod z revije Mobil na portal, kjer sem svojo avtomobilistično novinarsko kariero praktično pričel, na Avto.Over.Net. Takoj po novem letu smo s Primoževo ekipo zavihali rokave in prenovili spletno stran. Pri tem sta veliko vlogo odigrala Andreja in Zdravko. Hvala.
 
85EF2BF0-339E-11E1-88D0-898366B94067Sočasno sem se ubadal z vsebinami, ki jih moram ponuditi obiskovalcem spletne strani in uporabnikom forumov Med.Over.Net. Dognal sem, da je bistven del svetovanje pri nakupu novih avtomobilov. Na misel mi je prišla enkratna ideja in uvedel svetovno novost, vsaj koliko je meni znano, da teste avtomobilov soustvarjam skupaj z uporabniki našega foruma Avtomobilizem in F1. Vsakdo lahko postavi vprašanje o avtomobilu, ki je na testu. Maksimalno se potrudim, da uporabniku odgovorim na zastavljeno vprašanje kar se da najbolje. V letu 2011 sem uspel opraviti 29 testov. Zanimanje za njih pa v moje zadovoljstvo konstantno raste. Veseli me tudi, da so uporabniki dobro sprejeli uvedbo video vsebin. Ubrali smo nekoliko drugačen pristop, saj pripravljamo video prispevke v stilu video bloga. Vse pa snemamo z mobilnim telefonom. Zakaj? Da dokažemo, da se da!
 
…in najbolj zoprno vprašanje, ki sem ga zelo pogosto deležen: Kateri avtomobil je name naredil največji vtis? Huh, res je težko odgovoriti, ker ima vsak avtomobil svojo ciljno publiko in ko ga vozim, poskušam ga tudi kot takšnega dojeti. Omembe vredna je vsekakor Renault Katrca oziroma model R4. Izkušnja s tako starim avtomobilom je name, kot mladega piščanca, pustila močan vtis. V času “krize” in iskanja racionalnega življenja s premišljenimi nakupi le res potrebnih dobrin sem se resnično vprašal ali potrebujemo za svoj prevoz kaj več? Katrca v sili razmer ponuja kar pač potrebujemo za prevoz od točke A do B; štiri kolesa, volan, sedeže, luči in brisalce… ter ima nekaj kar večina sodobnih avtomobilov nima – romantiko. Oh ja, izkušnjo s kakšnim oldtimerjem priporočam vsakomur.
 
Drugi avtomobil oziroma druga izkušnja, ki jo moram v tem prispevku omeniti je ponoven nastop kot predvoznik na GHD Lučine. Dirkalno moštvo LEMA mi je omogočilo, da sem z majhnim dirkalnikom Fiat Grande Punto po dolgem času okusil slast dirkanja. Kot epilog – v letu 2012 si želim še več tega. Dirkanje je moja strast in ljubezen. Iskati mejo, pa tudi le kot predvodnik ali na kakšnem track-dayu, je za mnoge kot sem jaz pravi ekstazi.
 
Ob koncu prispevka bi rad omenil še dva testna avtomobila, ki sta se mi najbolj vtisnila v spomin. Kot prvega bi omenil Forda S-max 2.0 STCi s Powershiftovim menjalnikom. Družinski avtomobil  z bogato opremo (škoda, da nima drsnih vrat), podkrepljen s 149 kilovatnim motorjem je odlična izbira za vse, ki želijo veliko stvari hkrati; udoben a športen avtomobil, ki mora biti družinsko uporaben in praktičen. Ceno tokrat pustimo ob strani… Kot drugega bi rad omenil avtomobil, ki je glede na svojega predhodnika naredil ogromen napredek in se približal evropski konkurenci. Gre za vozilo Hyundai i40. Družinski karavan, ki značko H na pokrovu motorja vzdiguje v višave avtomobilističnega sveta.
 
Plani za prihajajoče leto? Biti boljši, večji in še uspešnejši.
 
Srečno in varno na cesti 2012!
 
Iz bloga iztokfranko.si.