Blog: Zakaj kupiti kabrioleta?

Aktualno, Blog, Zanimivosti

Pogosto slišim, da kako so kabrioleti nepraktični. Da za ceno ponujajo premalo prostora, uporabnosti ter, da so namenjeni samo toplim letnim časom. Pa je temu res tako? Ali tako menijo le godrnjači, ki si večinoma ne morejo ali pa celo ne upajo privoščiti.

Pogosto slišim, da kako so kabrioleti nepraktični. Da za svojo ceno ponujajo premalo prostora, uporabnosti ter, da so namenjeni samo toplim letnim časom.

 
Pa je temu res tako?
 
Ali tako menijo o tem le godrnjači, ki si večinoma ne morejo ali pa celo to – ne upajo – privoščiti kabrioleta zaradi že dobro poznane slovenske fraze: “Kaj bodo pa rekli sosedje?”
 
A7BE1B18-DFC1-11E1-811C-91B165B94067
 
Minuli vikend sem preživel z Mazdo MX-5 (v Ameriki se imenuje Miata), ki je eden izmed najbolje prodajanih kabrioletov. Od leta 1989 do danes so proizvedli že preko en milijon teh čudovitih vozil. Mazda MX-5 je tako prava svetovna ikona in eden izmed najceneje dostopnih avtomobilih namenjenih za vožnjo zgoraj brez.
 
Po službi sem se odpravil kot ničkolikokrat doslej proti Primorski, natančneje Novi Gorici. Sonce je pripekalo, nadel sem si čepico, odprl streho in rutinsko zavil na avtocesto. Piš vetra pri 130 km/h me niti malo ni motil. To je bil trenutek, da mi veter iz možganov odpihne vse naporne misli, ki so se mi nabrale tekom tedna.
 
A misel na odlično podvozje Mazde MX-5, neposreden volanski mehanizem, zadnji pogon in precejšnja gneča na cesti me je hitro prepričala, da sem že pri Vrhniki zavil z avtoceste na vzporedno “staro” cesto proti Primorski. Že med zavoji od Vrhnike do Logatca sem nepopisno užival. Zvok, sicer komaj 1,8-litrskega bencinskega atmosferskega motorja, je pri 3.500 obratih prav balzamičen za ušesa.
 
A pravi užitek se je šele pričel, ko sem se odločil, da namesto proti Idriji zavijem malce naprej od Logatca na nekem križišču levo v neznano kam. Videl sem le tablo Nova Gorica. Zapeljal sem v hladno senco gozda, ki mi je po vožnji po žgočem soncu ustrezala kot skok v morsko vodo po dolgi in naporni poti. Hitro mi je postalo jasno, da sem prišel na cesto, ki vodi skozi Col do Ajdovščine. Sledili so “hardi”, ki so preprosto prehitro minili. MX-5 se zelo lepo obnaša skozi zavoje, elektronika pa ne dovoljuje prevelikega zdrsa pogonskih koles. Moči pa ima Mazdica ravno dovolj. Kakšnega konja več se ne bi branil, a za takšne potrebe je na voljo močnejša 118 kW različica (160 KM), ki pa je tudi dražja.
 
Po spustu v Ajdovščino je sledila pot po lokalnih vaseh do Nove Gorice in naprej do Grgarja kot končne destinacije. Skupen čas poti je bil daljši, kot da bi šel po avtocesti, a minil je mnogo hitreje. Užitke, ki jih pričara romantična vožnja skozi lokalne poti z vetrom v laseh pa ni možno prešteti v evrih. Kot bi rekli v neki reklami: “Neprecenljivo!”
 
Sestavil sem pet razlogov zakaj kupiti kabrioleta:
1. Ker ti vožnja brez strehe nad glavo daje občutek svobode.
2. Ker nikoli nisi prestar za kabrioleta, z leti si ga le še bolj zaslužiš.
3. Ker, če si samski boš hitro dobil družbo za izlete.
4. Ker, če si v zvezi, je kabriolet en velik razlog za pogostejše izlete po stranskih cestah.
5. Ker v bistvu večina izmed nas za vsakodnevne potrebe za prevoz do službe niti ne potrebuje večjega avtomobila in je tako vsakodnevno uporaben.
 
Verjamem, da je razlogov za nakup kabrioleta, pa naj bo to mali Renault Wind, legendarna Mazda MX-5 ali najnovejši Mercedes-Benz SLK še mnogo več. Srčno privoščim vsakomur, ki ima rad in ceni svoje življenje ter zna uživati, da vsaj enkrat preizkusi kabrioleta.
 
p.s.: Glede letnih časov? Hja, tale Mazda MX-5 ima ogrevanje sedežev, tako, da je najmanjša skrb, da bi me pozimi zeblo v ta zadnjo plat. Nekateri bolje opremljeni konkurenčni modeli pa imajo tudi hlajenje sedežev, kar resnično pomaga v teh vročih poletnih dneh, ko se temperatura usnjenih sedežev na soncu dvigne do meje, da prav peče.
 
Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva. Iz bloga iztokfranko.si.