Blog: … po ogledu Fiatove proizvodnje v Kragujevcu

Aktualno, Blog, Zanimivosti

V zadnjih letih sem si ogledal proizvodnjo Peugeota RCZ v avstrijski tovarni Magna Steyr, Renault Twinga, Clia in Winda v "našem" slovenskem Revozu ter nekaj dni nazaj še v srbskem Kragujevcu proizvodnjo novega Fiata 500L. Tovarna kot tovarna, bi lahko rekli. Pa ni tako.

Tovarna kot tovarna, bi lahko rekli.
 

Pa ni tako.
 
8D3C4D00-4060-11E2-90B4-E7A465B94067
 
V zadnjih letih sem si ogledal proizvodnjo Peugeota RCZ v avstrijski tovarni Magna Steyr, Renault Twinga, Clia in Winda v “našem” slovenskem Revozu ter nekaj dni nazaj še v srbskem Kragujevcu proizvodnjo novega Fiata 500L.
 
Izmed vseh me je najbolj prepričala ravno zadnja tekoča linija, ki je hkrati tudi najmodernejša. Po treh letih intenzivnega in neprestanega dela so ponovno usposobili infrastrukturo in posodobili objekte, obnovili strešne kritine, postavili nove proizvodne oddelke ter posodobili in vgradili najsodobnejše stroje in sisteme za proizvodnjo. Od leta 2010 do danes je Fiat investiral preko 1 milijarde evrov in s tem zaživel mesto Kragujevac. Pri obnovi tovarne je vsak dan sodelovalo 2500 delavcev in dobaviteljev. Poleg tega je bilo organiziranih 1.100.000 ur usposabljanja osebja, s čemer je bila ustvarjena popolnoma nova industrijska kultura. Zahvaljujoč novi zasnovi in zgradbi tovarne v Kragujevcu njene proizvodne kapacitete presegajo 700 vozil dnevno. Po aprilu 2012, ko je ponovno stekla proizvodnja linija, sedaj dela v tovarni približno 2500 delavcev. Dodatnih 1000 jih deluje v okolici od kjer tovarna pridobiva potrebne dele.
 
Iz tovarne, ki je nekoč proizvajala Yugece in je v potoke odtekala odpadna barva zaradi česar je bila voda obarvana v odtenke, ki so bili tisti dan predvideni v proizvodnji, je nastala super moderna proizvodnja, ki bo kmalu poleg Fiata 500L proizvajala še večjo različico 500XL, za srbski trg Punta Classic in kasneje še štirikolesno gnano 500-ico. Slovenski Revoz se ne more kosati, saj po trenutnem programu vključuje bistveno več ročnega dela, uporablja starejše stroje in naprave. Najmodernejša Fiatova tovarna pa v tem primeru prekaša celo tisto v Magni Steyr.
 
Kot zanimivost pa velja izpostaviti, da je povprečna plača delavca v Srbiji okoli 400 evrov neto. Zagotovo pa Srbi v tem mestu sedaj bolj častijo Sergia Marchionna, prvega moža Fiata, kot pa Josipa Broza Tita. To dokazuje že ogromen Fiatov logotip ob vstopu v mesto.
 
Proizvodnjo Renault Twinga si lahko pogledate v novici, žal pa niso dovolili snemanja proizvodnje Fiata 500L.
 
Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva. Iz bloga iztokfranko.si.